Het is al even herfst officieel gezien, maar met die heerlijke lange zomer, begint het nu pas ook een beetje als herfst te voelen. Of eigenlijk voelt het nu als winter. De herfst temperaturen hebben slaan we over dit jaar geloof ik.

De herfst is mijn favoriete seizoen. Als ik aan de herfst denk, denk ik aan blauwe luchten, de zon die tussen de nog overgebleven bladeren schijnt, bomen in alle kleuren van de regenboog, wandelingen maken in het bos, met je voeten door de gevallen bladeren, warm genoeg om je jas open te houden, koud genoeg voor een sjaal. Met rode wangen van de frisse wind aan het eind van de wandeling een beker chocolademelk drinken op een verwarmd terras terwijl thuis een pan met pompoensoep op je staat te wachten.

Best een fijn scenario om naar uit te kijken toch? Mits het weer dus goed gezind is. Maar we leven in Nederland en zulke scenario’s zijn schaars. Daarom hieronder nog 9 andere dingen die je kan doen in de herfst.

 1. Pompoenen uitsnijden. Leuk voor de aankleding van Halloween dat steeds populairder wordt in Nederland en met de uitgesneden stukken kun je een heerlijke pompoensoep maken. (Moet je wel snel zijn, want Halloween is morgen al 🙂 ).
 2. Een pompoenfair bezoeken, zodat je puntje 1 kunt uitvoeren. Maar vaak hebben ze ook andere leuke kraampjes staan met ambachtelijke etenswaren of leuke prularia voor in huis. En waar kun je nou beter de ultieme herfstfoto maken dan tussen de pompoenen?
 3. Veel tuincentra hebben inmiddels de kerstafdeling ingericht, altijd leuk om daar even te gaan snuffelen en je te laten inspireren op een regenachtige dag. Of misschien zelfs al inkopen te doen! Vaak kun je er ook nog wel een kopje koffie drinken.
  Ik heb trouwens van iemand een hele leuke traditie gehoord en die ga ik overnemen. Haar kinderen mogen elke kerst een eigen kerstbal uitzoeken voor in de kerstboom. Zo leuk! Wij hebben sowieso al een zooitje ongeregeld in de boom omdat we er spullen in hangen van de plekken waar we geweest zijn dus daar kunnen de ballen die Jasmijn uitzoekt ook nog wel bij. Al zullen wij dit jaar de eerste uitzoeken, want dat snapt ze dan nog niet :-).
 4. Bakken of koken van allerlei herfstrecepten. (Als je appeltaart bakt, geef me dan een seintje dan kom ik even langs 😉 ).
 5. In de herfst lijkt iedereen ineens grieperig te worden. Ideaal om dan tijdens een regenachtige dag met een deken op de bank je favoriete serie te binge watchen. Tenminste, als je alleen bent of een baby hebt. Ik denk niet dat dit nog mogelijk is met peuters en kleuters. Dus nu nog even gebruik van maken als dat kan.
 6. Spelletjes! Zeker op regenachtige dagen of in de avonduren, gezellig een spelletje doen. Heerlijk burgerlijk.
 7. Kind in bed, jij in bad. Of lekker lang onder de douche met allerlei heerlijk geurende smeerseltjes. En dan als je helemaal rozig bent, lekker je warme huispak aantrekken en een tijdschrift of boek lezen (als je tenminste niet zo rozig bent geworden dat je gewoon je bed induikt).
 8. De kaarsen kunnen weer tevoorschijn gehaald worden. Maak onder het genot van een wijntje lekkere tapas klaar en kijk een goede film met de lampen uit en alle kaarsen aan.
 9. Leer breien. Of haken, of schilderen, of iets anders creatiefs. En als je voor breien gaat, mag je mij leren hoe je een sjaal niet zo ontzettend stijf krijgt. Dat wat ik ooit heb gebreid was geen sjaal meer maar een stok geworden.

Heb jij nog leuke leuke ideeën wat je met de herfst graag doet?

2 Reacties

 1. Ha, die eigen kerstbal doen wij ook inderdaad . Al zijn het tot nu toe niet echt ballen waar de keuze op viel maar een pinguïn en een ster, haha. In de herfst ga ik ook graag naar het strand (als het een beetje droog is wel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *