Moet jij dit keer voor het kerstmenu zorgen? En heb je weinig tijd maar wil je toch iets speciaals? Dan heb ik hier alvast 10 makkelijke voorgerechten voor je kerstmenu uitgezocht!

Voor het eerst moet ik het kerstmenu verzorgen. Normaal gaan we bij de (schoon) ouders eten en doen zij al het werk. Dat vonden wij zelf wel goed geregeld elke keer ;-). Maar dit keer komen mijn schoonouders bij ons eten op 1e kerstdag.

Nou vind ik het echt wel leuk om voor kerst een beetje uit te pakken, alleen moet mijn man 1e kerstdag eerst nog werken en ben ik de hele dag thuis met de baby. Dus hoeveel tijd ik daadwerkelijk in de keuken kan staan? Ik gok niet heel veel.

Dus ik ben op zoek gegaan naar wat simpele gerechten maar die toch iets bijzonders hebben. Wat het menu uiteindelijk gaat worden weet ik nog niet, maar hier alvast 10 makkelijke voorgerechten ter inspiratie voor iedereen die weinig tijd heeft en toch iets leuks neer wilt zetten.

1. Broccolisoep in een broodje. De soep kun je makkelijk een dag van te voren maken en dan even opwarmen voor het opdienen. 

2. Bladerdeeghapje met zalm en roomkaas. Of met paprika en roomkaas? Of met kip? Mogelijkheden zat!

3. Rosbief rolletjes, ook weer makkelijk van te voren te maken! En je kan er zoveel als je wilt voorschotelen, naar gelang de eetlust van je gasten.

4. Nog een gerechtje met zalm, nu in de vorm van een taartje, lekker feestelijk!

5. Bladerdeegbakjes met geitenkaas, peren en vijgen (of met wat je zelf erin zou willen). Ik ben zelf geen fan van geitenkaas dus ik zou er brie in doen. 

6. Worteltjes maar dan anders. Niet te zwaar op de maag zodat je nog plek hebt voor het hoofdgerecht.En nog gezond ook!

7. Gele paprikasoep met sesamsterren. Net weer even een ander soort soepje dan de standaard tomatensoep.

8. Bladerdeeghapje met pompoen. Kun je ook invriezen, dus zou je zelfs nu al kunnen maken en met kerst eten.

9. Appel-brie taartje. Als ik íets lekker vind is het wel brie. Hou wel je hoofdgerecht wat lichter want dit zal een goede bodem leggen. 

10. Wil je toch iets met kerstkleuren, maar ben je een beetje klaar met tomatensoep? Maak dan deze bietensoep!

Eetsmakelijk! Moet jij ook voor het kerstmenu zorgen dit jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *