De sweet table is een beetje uit luiheid geboren. Ik had geen zin om steeds langs te gaan met hapjes dus ik wou alles op 1 tafel zetten en de tafel een beetje opleuken. Al zoekende naar inspiratie las ik op de blog van Mama’s meisje dat dit een naam heeft, namelijk de sweet table. Ofwel, zoete tafel. En in mijn geval letterlijk en figuurlijk :-).

Weken ben ik bezig geweest met het invullen van de verjaardag van Jasmijn. Als het op feestjes aan komt ben ik erg slecht in beslissingen nemen erover. Doen we het groot of klein? Kleurthema ja of nee? Taart maken of bestellen?

Kleur was ik al snel uit. Ik ben fan van roze en Jasmijn heeft nog geen mening (tenminste niet hierover) dus daar profiteer ik nog even van. Pink it is! Maar toen de taart…

Botercrème is niet mijn vriend

Ik wou eerst een taart maken geïnspireerd op deze dripcake. Biscuit bakken, botercrème maken en allemaal dingen op de taart zetten. Zo moeilijk kon het toch niet zijn? Gewoon het recept volgen en klaar.
Nou niet dus. Nadat voor de 4e keer mijn botercrème mislukte heb ik alles in de prullenbak gegooid. Nee, bakken is niet 1 van mijn talenten.
Uiteindelijk heb ik een slagroomtaart besteld en een simpele kwarktaart gemaakt.

kwarktaart

Zoete inval

Als hapjes had ik donuts, mini tompoucen, mini stroopwafels, merengues, en petit fours (in roze natuurlijk). Om de tafel wat op te leuken had ik nog roze gerbera’s en roze pompons. Het enige dat ik de volgende keer anders zou doen is het tafelkleed. Dit was wel erg dun plastic met allemaal vouwen en kreeg ik niet mooi strak. Maar voor de rest vond ik het erg geslaagd voor een 1e kinderverjaardag!

Wie wat waar te koop

Hoe hebben jullie de 1e verjaardag van je baby gevierd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *