Papa geeft de fles / reacties van de omgeving

Na de geboorte van Jasmijn ben ik gelijk flesvoeding gaan geven. Het voordeel hiervan is, dat papa ook de fles kan geven en ik nog even kan slapen ;-). Echter, het is blijkbaar nogal bijzonder dat de vader de fles geeft of zich daarmee bemoeit gezien de reacties die mijn man heeft gekregen de afgelopen tijd.

In de kraamweek bleek Jasmijn last te hebben van krampjes. Aangezien ik nog niet eens de straat uit kon lopen, is mijn man erop uit gegaan voor Infacol op aanraden van de kraamhulp. Hij is naar de drogist gegaan en is daar uitgebreid geholpen en kwam ook nog met een andere fles thuis. Bij thuiskomst vertelde hij dat de verkoopster wel heel erg versteld stond dat een man zich bemoeide met de flesvoeding. Dat was toch iets meer voor een vrouw?

En laatst gingen we een dagje weg. We waren ergens aan het lunchen en het was inmiddels ook etenstijd voor Jasmijn. We hadden alles keurig voorbereid, alleen…. hoe kregen we de voeding in de fles zonder een lepeltje en zonder dat de helft op de grond zou belanden? Dus mijn man loopt het restaurant in met de fles en de voeding en vraagt om een lepel. Bij terugkomst gaf hij aan dat hij weer een verbaasde reactie kreeg dat híj, als man zijnde, voor de fles zorgde. Dat zagen ze niet veel.

Vervolgens gingen we een dagje naar het strand om te wandelen met mijn moeder en zusje. Ondertussen was het ook weer etenstijd voor Jasmijn, dus mijn man is bij een strandtent gaan zitten om Jasmijn (en zichzelf;-) ) de fles te geven en wij gingen verder wandelen. Ook toen weer waren er twee vrouwen aan een andere tafel die hem bekeken en vervolgens gingen smoezen.

Waarschijnlijk zijn alle reacties positief bedoelt, maar is het nou echt zo raar dat een man de fles geeft? Ik weet zeker dat als ik het was geweest in deze situaties, dat ik niet zulke reacties zou hebben gekregen. Waarom zou het voeden van een baby alleen een taak voor een vrouw zijn? Waarom is het zo raar dat de vader de fles geeft? Het is toch ook zijn kind? Hij heeft toch net zo veel de plicht om voor zijn kind te zorgen en dus onder andere te voeden?

Nou maakt mijn man zich absoluut niet druk om de reacties van anderen en vindt hij het heerlijk dat hij deze momentjes heeft met onze dochter maar ik sta ervan versteld hoe vastgeroest de rolpatronen nog zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge