Vakantie met baby van 2 maanden / Hoe, wat, waar?

We hebben wat gebrainstormd zeg. Waar we zonder baby gewoon een vakantie boekten naar waar we maar wilden zonder daar veel over na te denken, hebben we nu toch weken zitten nadenken. Want een vakantie met baby van 2 maand oud, wat is dan handig?

Dát we op vakantie gingen was 4 weken na de geboorte wel duidelijk. Sommigen verklaarden ons voor gek, maar hé, we hebben gelukkig geen huilbaby en zolang ze haar fles krijgt en ze ons om zich heen heeft vindt ze geloof ik alles wel prima. Dus waarom dan thuis blijven? Ik heb de muren van dit huis ondertussen wel gezien hoor.

Elimineren maar!
Maar goed, wat voor een vakantie wordt het? Gaan we vliegen? Gaan we in een hotel? Gaan we kamperen? En nemen we dan een tent mee of gaan we glamping? Gaan we in de auto? Blijven we in Nederland? Doen we rondreis Europa? Echt alles is voorbij gekomen. Een vakantie met baby is ineens een stuk moeilijker te plannen. Voor mij dan.

Het eerste wat afviel was de tent. Ik zag het niet zitten om met zo’n kleintje elke keer naar het toilet gebouw te moeten als ze een vieze luier heeft ofzo. Ik heb nu het liefst een douche en toilet bij de hand.
Een hotel viel ook af, want wat ga je ‘s avonds doen als de baby slaapt? Zit je daar op je hotelkamer te turen. Nee dan is een appartementje beter, dan kan de baby in de slaapkamer en kun je nog gezellig samen zijn met je man in de woonkamer of op terras.

Dus het moest iets worden waar we ter plekke allerlei voorzieningen hebben en we ons ook daar ter plekke kunnen vermaken. Maar ja, dan heb je nog steeds zooooo veel mogelijkheden.

Zien we het zitten om met haar te vliegen? Even over nagedacht, maar ja die kinderwagen moet dan mee, inclusief reiswieg. Krijgen we die dan nog wel weer heel uit het vliegtuig terug? We wilden het er niet op wagen, dus die viel af.

Nostalgie
De auto it is! Maar dan nog, waar heen? Blijven we in Nederland? Is wel makkelijk, maar ja het weer… Niet dat andere landen tegenwoordig zongarantie hebben… Maar ik heb wel meer een vakantiegevoel als ik in een land ben met een andere taal. Ok, het wordt dus een vakantie met baby, in het buitenland en met de auto. We gaan uiteindelijk maar een weekje weg omdat we daarna de tuin onder handen gaan nemen dus het moet niet te ver rijden zijn.

Na 2 dagen brainstormen en heel internet afgezocht te hebben, hebben we uiteindelijk besloten naar Frankrijk te gaan, in de buurt van Lac d’Annecy. Vroeger ging ik ook als baby met mijn ouders naar Frankrijk, dus waarom nu niet?
We hebben een stacaravan geboekt op een kleine camping en we hebben er zin in! Ik ben erg benieuwd of we überhaupt een vakantie gevoel kunnen ervaren, want ook in Frankrijk is de eerste focus natuurlijk Jasmijn. Wat dat betreft hebben we niet ineens extra rust ofzo in die week. Maar we gaan wel zien hoe onze 1e vakantie met baby ons gaat bevallen.

Heeft iemand nog tips voor ons? Hoe is jouw eerste vakantie met baby bevallen?

2 thoughts on “Vakantie met baby van 2 maanden / Hoe, wat, waar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge