Eerste vakantie met baby in Annecy / onze ervaringen

Wij gingen op vakantie met onze 2 maanden oude baby. Van te voren hebben we veel gebrainstormd over de bestemming en het vervoer en uiteindelijk hebben we een week doorgebracht in een stacaravan in de buurt van Lac d’Annecy. De vakantie kan ik met één woord omschrijven: pittig. Hieronder lees je waarom.

De reis

De heenreis hebben we in 2 delen gedaan. Vanuit onze woonplaats was het ongeveer 930 km rijden naar Annecy, wat we zonder baby waarschijnlijk wel in 1 dag gedaan zouden hebben. Maar nu met baby hadden we het voor de zekerheid opgesplitst in 2 dagen. De auto hadden we vol geladen, kinderwagen, koffers en -zoals het echte hollanders betaamd- etenswaren voor de eerste nacht. Alles ging mee in onze 3-deurs Peugeot.

De eerste dag reden we tot Pont-à-Mousson, een plaatsje tussen Metz en Nancy in. Daar verbleven we in een prachtig voormalig klooster. Het dorpje zelf is niet zo veel aan, een beetje een ‘tokkie-town’ vonden wij het. Er was wel een pleintje waar je iets kon drinken, maar veel was ook dicht en ging pas rond 18.30 weer open.
Jasmijn was het inmiddels wel een beetje zat, was veel aan het huilen en niet te troosten dus ergens rustig eten was er niet bij. Lang leve de McDonalds dan.

Pont-à-Mousson

De volgende dag reden we door naar Annecy. Beide dagen had Jasmijn zich trouwens ontzettend goed gedragen in de auto. Vrijwel alleen maar geslapen, amper gehuild. Oh en de voorzieningen langs de snelweg (op de tolwegen dan) waren echt uitstekend voor een baby. Aparte ruimtes speciaal voor baby’s en kleine kinderen, met aankleedkussens, wastafel, mini toiletten en mini wastafels voor de kleintjes, en verwijzingen naar waar je de magnetron kan gebruiken. Oh en niet onbelangrijk, alles was schoon!

Het verblijf

We verbleven in een stacaravan op een camping in Lathuile. Dit is een rustige en kleine camping (in het voorseizoen, in het hoogseizoen zal het wel wat drukker zijn), vlakbij het meer van Annecy en ligt ongeveer 20 minuten rijden van Annecy af. Er is wel maar 1 weg naar Annecy en ik kan me indenken dat als het hoogzomer is, die weg nogal vol staat en je er wat langer over doet. Gelukkig is er ook een boot die je naar Annecy (of andere plekken aan het meer) kan brengen. Dit laatste hebben wij niet gedaan omdat ik het niet zo zag zitten met een kinderwagen een boot op te gaan.

De stacaravan was klein, maar schoon en was voorzien van een douche en toilet. Heerlijk als je met een baby van 2 maanden bent. Bij een explosie in de luier, kun je zo samen onder de douche in plaats van eerst de camping over te moeten rennen naar het douchecomplex terwijl je een spoor van poep achter laat.

Ook was er een gasfornuis en een koelkast (met ingebouwde vriezer) en van beide hebben we veel gebruik gemaakt aangezien onze kleine draak helaas niet zo’n fan bleek te zijn van uiteten gaan.

Uitzicht vanaf onze stacaravan op de camping

De uitstapjes

De eerste dag gingen we vol goede moed het stadje Annecy bezoeken. Kinderwagen mee, genoeg melk mee, thermosfles met heet water mee, flesje koud water mee, speeltje mee en speentje mee. Ik zag het al helemaal voor me. Lekker rond struinen en terrasjes pakken, even ontspannen.

Annecy is echt een leuk stadje. Het ligt aan een super mooi blauw meer, in de bergen, heeft een leuk park aan dat meer en heeft de meest schattige straatjes, winkeltjes en terrasjes. (ja dat zijn een boel verkleinwoorden, maar zo schattig was het dus).
Jasmijn vond het echter wat minder schattig. Huilen, huilen, en nog eens huilen. Niks kreeg haar stil. Uiteindelijk in het park op het gras de fles gegeven in de hoop dat ze daarna wel lekker zou slapen in de kinderwagen. Maar nee hoor, daarna ging het huilen gewoon verder en slapen? Wat is dat?

Annecy – uiteraard moest ook ik de bekende foto maken

Uiteindelijk maar weer naar de camping gereden en de rest van de dag daar gebleven.

Volgende dag herkansing. We gingen naar het strand bij het plaatsje Saint-Joroiz waar ze een kindvriendelijk strand hadden. Wij dit keer met iets minder goede moed, weer de spullen ingepakt. Het strand daar is heerlijk en ideaal voor kinderen. Het strand zelf is niet zo groot, maar erachter ligt een heel groot grasveld met veel bomen zodat het ook voor de kleintjes (of voor jezelf) lekker schaduwrijk is.  Dit beviel Jasmijn beter dan de stad. We hadden het babynestje meegenomen en daar heeft ze zowaar in geslapen. Weliswaar een half uurtje, maar genoeg om 2 uur aan het strand te kunnen zitten zonder een huilende baby. Daarna was het weer terug naar de camping.

Het strand bij Saint-Jorioz

We hebben nog 2 keer een tripje naar een stad geprobeerd in de hoop dat Jasmijn niet zou gaan huilen, maar helaas. En nadat we per ongeluk op het terras terecht kwamen van een duur (maar heerlijk) restaurant met een baby die ging huilen en we niet konden genieten van een heerlijke lunch en óók nog eens het gevoel kreeg weg gekeken te worden (ik kan het ze geen eens kwalijk nemen), was ik er klaar mee. De rest van de vakantie zijn we óf op de camping gebleven, óf naar het strand geweest voor een paar uurtjes.

Gaan we binnenkort nog een keer?
Omdat Jasmijn nogal veel huilde en absoluut niet in de kinderwagen wou slapen, hebben wij weinig kunnen doen. Maar dat is dan het fijne aan het hebben van een stacaravan. Terwijl zij daar sliep, konden wij genieten van een glas wijn. Met lekkere dingen uit de supermarkt, een ijsje op de camping, Wordfeud en tijdschriften, vermaakten we ons prima. Goed, het elke avond zelf koken was niet helemaal hoe we dat voor ogen hadden gehad, maar ach. Het scheelt weer in de kosten ;-).

De volgende vakantie was al geboekt en hoewel ik daar na deze vakantie weinig vertrouwen in had, is dat vertrouwen weer terug aan het komen. Jasmijn is namelijk inmiddels zo veel gezelliger en tevredener! Hoe dat komt, lees je hier.

Wanneer gingen jullie voor het eerst met kind op vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge