5 onmisbare items voor een vakantie met baby

Wij zijn een weekje met de auto op vakantie gegaan naar Frankrijk. Voordat Jasmijn geboren was, zaten we al na te denken over een vakantie. Want om dit jaar nou helemaal niet weg te gaan? Nee, dat was voor ons eigenlijk een beetje ondenkbaar. Maar ja het is wel onze eerste baby, je weet niet of het een huilbaby of een blije baby wordt dus uiteindelijk durfden we niets te boeken voor de geboorte. Maar al snel na de geboorte hebben we alsnog de keuze gemaakt en toen Jasmijn 2 maanden was zijn we op vakantie gegaan naar Annecy. Dat het best even wennen was lees je hier.

Om de vakantie voor Jasmijn toch zo goed mogelijk te laten verlopen hebben wij van alles meegenomen maar dit onderstaande lijstje waren voor ons de 5 onmisbare items:

 • Deryan babytent. Dit is echt onze beste aankoop ooit. We hebben het op vakantie gebruikt als box, maar ze heeft er ook wel eens een dutje in gedaan. Er zitten genoeg luchtgaten met gaas in zodat het niet te heet wordt en door het gaas komen er geen muggen, vliegen, wespen en weet ik wat nog meer binnen. Inmiddels neem ik het ook mee als we ergens op visite gaan, want zo heeft Jasmijn een plek om te slapen (hoewel ze dat niet altijd wil, ze is nogal kieskeurig wat slaapplekken betreft). En het tentje is zo makkelijk uit- en in te klappen dat je hem met gemak meeneemt en neemt amper ruimte in. Wij vonden dit echt ideaal.

  Jasmijn in de Deryan tent
 • Speelgoed! Jasmijn was net in zo’n fase dat ze wat interesse kreeg in speelgoed en wij hadden natuurlijk niets mee op vakantie -behalve een veels te grote bal- want thuis deed ze nog niet anders dan alleen maar om zich heen kijken. Achteraf spijt dat we niet iets mee hebben genomen. Dus twijfel je, denk je dat je baby er niet klaar voor is? Toch meenemen, scheelt misschien een hoop gejengel. En zoiets als loopy rings neemt geen ruimte in en bij ons heeft Jasmijn daar uuuuuuren plezier van. (Niet achter elkaar helaas, maar een half uurtje kan ze er zeker wel zoet mee zijn elke keer.)
 • Babynestje. Thuis gebruiken wij hem eigenlijk nooit, maar op vakantie hebben we hem dagelijks gebruikt. Als een soort ‘box’ op het strand en als een bedje in de deryan tent of op ons bed. En ook op het strand hebben we het als bedje gebruikt. (Wel altijd erbij blijven ivm verstikkingsgevaar -al doen wij dat niet altijd- #loederouders).

  Jasmijn slaapt!!
 • Natuurlijk moet de kinderwagen ook mee, want om nou de hele dag met een maxi cosi aan je arm te sjouwen is ook zo wat. Wij hadden de reiswieg er op laten zitten, in de hoop dat ze daar dan in wou slapen terwijl wij op terras aan de wijn zaten. Het idee was zo leuk…
  Helaas. Zelfs wandelend sliep ze er niet in, ze was alleen maar aan het huilen. Had ik kunnen weten natuurlijk, want als ze het thuis niet doet, waarom zou ze dan op vakantie wel ineens daar in willen slapen?
  Achteraf had ik de wandelwagen versie mee moeten nemen. Die kan in een ligstand (meer dan bij een maxi cosi) en daar wil ze wel in slapen! Moeten we wel blijven wandelen, dus dat wijntje op terras was er nog steeds niet van gekomen. Maar we hadden wel meer kunnen shoppen!
 • Diepvrieszakjes. Je bent onderweg, je verschoont je kind op de gekste plekken en dan is er nergens een prullenbak… Waar laat je dan die vieze luier? Of de vieze kleertjes als je baby er letterlijk een poepzooi van heeft gemaakt? Diepvrieszakjes! De hele luiertas zit vol bij ons. Ideaal! Je hebt ook van die geparfumeerde zakjes speciaal voor luiers, maar de diepvrieszakjes werken bij ons prima en zijn veel goedkoper.
 • Thermosfles. Even ‘s ochtends water koken, in de fles doen en je hebt de hele dag warm water bij de voor de fles. Doe gelijk een flesje koud water in de luiertas en je kan de rest van de dag voedingen maken op de juiste temperatuur.

 

We hebben nog veel meer meegenomen, maar uiteindelijk waren dit de 5 onmisbare items voor een vakantie met Jasmijn.

De volgende vakantie staat gepland voor oktober, dan gaan we vliegen. Het babynestje laten we dan thuis, want daar is ze uitgegroeid, maar het tentje gaat zeker weer mee! En in plaats van de kinderwagen nemen we een buggy mee. Al is de buggy die ik op het oog heb bijna geen buggy meer te noemen, het is meer een tweede kinderwagen maar hij lijkt me zo handig en is zo mooi. Nu nog mijn man overhalen want hij is natuurlijk ook duurder dan een gewone buggy ;-).

Wat is voor jou onmisbaar om mee te nemen op vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge