Limoensap voor deze hete dagen

Zeker met deze hete dagen is limoensap zó lekker! Als kind woonde ik enkele jaren op Aruba en ik denk dat ik daarom de hitte van de afgelopen dagen goed kan doorstaan. Al zal ons opblaasbad in de tuin ook wel helpen ;-).

Als ik op school zat en ik had het warm, kocht ik in de kantine altijd limoenijs. Dat was waterijs dat smaakte naar limoen en zat in een wit plastic bekertje. Heeeeerlijk vond ik dat. Achteraf heb ik spijt dat ik nooit het recept heb gevraagd, maar ja, wie is daar mee bezig op haar 12e?

Jurino is mijn held
Ik weet dat er limoen in gaat, suiker en water maar ik kreeg de de smaak steeds net niet goed. Nog steeds weet ik niet hoe je dat ijs maakt (misschien hebben ze wel gewoon een fles siroop gebruikt?), maaaaaar ik heb nu wel een recept gevonden waarbij het drankje van nu hetzelfde smaakt als het ijsje van toen! Nou denk je misschien, kun je dat drankje dan niet gewoon invriezen? Dat ik heb natuurlijk geprobeerd maar nee, het is het toch net niet.

Maar dat is allemaal minder erg, nu ik wel een drankje heb gevonden dat net zo smaakt! Dus dan drinken we het toch gewoon? Dat ijs smelt toch te hard met deze temperaturen.

Ik weet niet meer hoe, maar ik kwam ergens vorig jaar terecht op de site antilliaans-eten.nl van Jurino’s Kitchen. En daar zag ik een recept voor awa di lamunchi, ofwel limoensap.  Deze heb ik natuurlijk uitgeprobeerd en met de eerste slok kwam mijn jeugd weer helemaal tot leven!

En het is zo simpel om te maken:

Het recept
Voor 1 liter heb je nodig:

3 limoenen
100 gram suiker
1 liter water
ijsklontjes

Stap 1: Je kookt 100 ml water met de 100 gr suiker en wacht tot de suiker helemaal opgelost is.

Stap 2: Je doet het sap van de 3 limoenen erbij.

Stap 3: Doe de rest van het water erbij en je hebt limoensap! Laat het nog wel even afkoelen en zet dan in de koelkast.

Voor het drinken doe je ijsklontjes in je glas (kan ook zonder hoor, maar met dit weer zijn ijsklontjes extra lekker vind ik), dan gooi je de limoensap erin en drinken maar!

Het originele recept kun je hier vinden. Er zijn nog meer recepten van hem die ik graag wil maken, waaronder pastechi (al wacht ik nog op de Arubaanse versie, die toch net iets anders is :- ) ) maar ik vind het te heet om ook maar iets te doen in de keuken, dus voorlopig teer ik nog even op de limoensap.

Proost!

Limoensap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge