baby

Help, mijn baby wordt kaal! (en ik ook)

Ik verlies mijn haren bij bosjes (wat allemaal normaal is heb ik begrepen en geduld schijnt een schone zaak te zijn), maar ook mijn baby wordt kaal! En dan niet alleen zo’n kale plek op het achterhoofd, want dat komt van het liggen, dat wist ik wel.
Ken je die hoofdkrans van Julius Caesar? Of die rand om het hoofd waar oude mannen het laatst kaal worden? Nou dat heeft Jasmijn dus ook, alleen is zij daar dus juist kaal. Een gabberkapsel heeft ze nu. Trainingspakje aan, nike air max erbij en gabberen maar!

Jasmijn had haartjes bij de geboorte. Niet veel, maar wel een beetje en dat kon alleen maar langer en meer worden. Dacht ik. Ik zag al voor me hoe ik bij de 1e verjaardag een staartje kon maken. Zo’n schattig palmboompje midden op haar hoofd met een knalroze elastiekje. Nou die droom valt een beetje in duigen, want mijn baby wordt kaal!

Het begon bij de inhammen, ik eerst nog twijfelen of ik het wel goed zag. Er zat hier toch eerst haar? Of toch niet? Of komt het door de lichtinval?
Maar al snel verspreidde het zich en was er geen ontkennen meer aan. Mijn baby wordt kaal. Ik google afgespeurd, want dit was toch niet normaal?

Wel dus. Het heet Lanugo. Ooit van gehoord? Nou ik niet. Blijkbaar hebben baby’s bij de geboorte eerst nog nephaar en krijgen ze daarna pas hun echte haar. Net zoals melktanden maar dan met haar. Melkhaar.
Er staat een heel artikel op baby24 mocht je verder geïnteresseerd zijn.

Maar het is dus normaal. En misschien is het maar goed dat mijn baby nu al kaal wordt. Als dat nieuwe haar een beetje op schiet kunnen we misschien alsnog een palmboom maken met haar 1e verjaardag!

Related Posts

sweet table

1e Verjaardag | Sweet table (+verkoopadressen)

De sweet table is een beetje uit luiheid geboren. Ik had geen zin om steeds langs te gaan met hapjes
vuurwerk

Tijd van de lijstjes (o.a. top 5 van mijn favoriete bloggers)

2018 heeft nog maar 2 dagen en dus is het de tijd van de lijstjes. De top2000 is favoriet bij

Terugblik 2018 en mijn blog

Zo tegen het eind van het jaar ga ik toch terugkijken op het jaar 2018 en mijn blog, dat ik

2 Replies to “Help, mijn baby wordt kaal! (en ik ook)”

    1. Oh daar heb ik wel eens iets over gelezen!Dat zou beter zijn voor het haar geloof ik? Ik wou me er nog wel in gaan verdiepen maar tegelijkertijd denk ik niet dat ik het over mijn hart kan krijgen haar kaal te scheren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge