Verlof is voorbij! | Weer aan het werk.

Het is dan toch echt zo ver, mijn verlof is voorbij na 23 weken thuis te hebben gezeten. Ik ben weer aan het werk gegaan!

Weet je nog vroeger? Na de zomervakantie, weer naar school. Een heel nieuw jaar, dat voelde alsof je een heel nieuw leven had. En dat nieuwe leven begon natuurlijk met rondstruinen op de schoolcampus van de V&D op zoek naar de perfecte schoolspullen. Een lege agenda en lege schriften waarbij je jezelf beloofde dat je ze dit jaar écht heel netjes zou houden. Om vervolgens op bladzijde 2 weer terug te vallen in je lelijke handschrift en overal op getekend had om de saaie lessen door te komen.

Datzelfde gevoel had ik nu ook, het gevoel dat het echte leven weer begon. Ik ging deze week weer aan het werk na mijn verlof en ondanks dat ik steeds moest huilen als ik er aan dacht Jasmijn de hele dag te moeten missen, had ik er ook wel weer zin in. En het hele gevoel van vroeger kwam weer terug. Ik vind het gewoon jammer dat ik de agenda op mijn telefoon bij hou, want ik had met alle liefde nog even op een schoolcampus rondgewandeld op zoek naar de perfecte agenda.

Woensdag was het dan zo ver. Mijn eerste werkdag en Jasmijn’s eerste hele opvang dag. Ze had al wel even gewend, maar slapen was nog wel even een dingetje dus ik vond het wel spannend dat ze daar een hele dag zou zijn. Met een heleboel tranen nam ik afscheid van Jasmijn (ik ben verder niet zo dramatisch aangelegd hoor…) en werd ze door mijn man naar de opvang gebracht zodat ik met mijn behuilde gezicht op tijd op mijn werk kon zijn.

Eenmaal op mijn werk was het alsof ik nooit weg ben geweest. Zo zonde van je lange verlof, ben je eenmaal aan het werk is het net alsof het nooit gebeurd is. Hoewel we in de tussentijd een nieuw systeem hebben gekregen en ik merk dat de zwangerschap mijn brein toch wel een beetje heeft aangetast. Over de simpelste dingen ga ik ineens twijfelen. Maar ach, dat gaat vast wel een keer over.

Eenmaal weer thuis kreeg ik een mooi verslagje van de opvang, Jasmijn had het ontzettend goed gedaan en heeft er zelfs goed geslapen! Zo apart hoe trots je dan kan zijn op je baby. Alleen maar omdat ze heeft geslapen haha.

We zitten al weer snel in het ritme, al moet ik zeggen dat ik er wel nog even aan moet wennen dat je eigen avond pas begint om half 9. Kom je thuis, dan is het eten koken, opruimen, Jasmijn eten gegeven, bedritueel en voor je het weet is het half 9 voordat je op de bank kan ploffen. Oh ja en sporten moet ook nog ergens tussendoor gedaan worden. De luxe van het verlof is nu toch echt voorbij! Hoewel, ik werk maar 3 dagen. Ik mag eigenlijk niet zo zeuren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge