Eerste hapjes baby | Wat kies je?

Komende week is het dan zo ver. Mijn baby mag al beginnen aan de eerste hapjes! Dan begint ze toch ineens een beetje meer mens te worden in plaats van een baby. De tijd dat ze alleen maar op mij wil liggen is ook al voorbij, ik gooi er even een cliché in, maar oh wat gaat het snel ineens!

Ik ben eigenlijk wel blij dat we een beetje richting de hapjes gaan. Ik vind de fles geven gewoon niet zo veel aan. Ja, als ze halverwege begint te gorgelen met een big smile en alle melk overal zit behalve in haar mond, ja dat vind ik wel grappig. En zij ook. Maar voor de rest vind ik het maar een saai moment*. Zij drinkt (meestal) braaf, ik zit braaf.

Maar goed, de eerste hapjes dus. Wordt het fruit? Wordt het groente? Of de biefstuk die mijn man haar zo graag wil geven. (don’t worry, dat wordt het zéker niet). Gaan we een methode volgen of doen we maar wat?

Ik ben maar eens gaan kijken op de website van het voedingscentrum. En inderdaad er staat beginnen met groente of fruit. Aangezien ze twee zoetekauwen heeft als ouders, zal dat vast al in haar genen zitten dus we gaan het eerst proberen met groentes in de hoop dat zij later geen zoetekauw wordt.

Maar weet je wat er ook staat?? “Heeft je baby last van eczeem (check) dan moet je zo vroeg mogelijk beginnen met aanbieden van verschillende soorten voeding, waaronder pindakaas en kippenei”. (wel even overleggen met je arts)

Zie je het al voor je? Mijn baby met een ei, of pindakaas. Hoe dan?? Daar stikt ze geheid nog in en die pindakaas zal na 2 weken nog steeds aan haar gehemelte geplakt zitten. Dus dat gaan we toch maar niet doen.

We houden het maar mooi nog even bij worteltjes ofzo.

 

*disclaimer: Ik gok dat ik hier nog op terug ga komen mocht ze een moeilijke eter worden 😉

One thought on “Eerste hapjes baby | Wat kies je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge