Een bouwval voor 1 euro | Wat zou jij doen?

Meestal is er in de zomer niets te beleven op tv. Dan moeten we het doen met de herhaling van de herhaling van de herhaling. Maar deze zomer was het anders dankzij ‘Het Italiaanse dorp Ollolai’. In het kort: een paar Nederlanders kopen een bouwval voor 1 euro in een Italiaans dorp en worden in ruil daarvoor geacht een boost te geven aan het dorp. Het is een soort ‘Ik Vertrek’ XL. Ook 1 van mijn favoriete programma’s.

Lekker vanaf de bank naar mensen kijken waarbij het allemaal fout loopt, het zelf uiteraard allemaal beter weten, maar niet de ballen hebben om zelf zo’n avontuur aan te gaan. Als je dan ook nog Twitter ernaast houdt heb je echt een topavond. Heerlijk.

Zo ook met het Italiaanse dorp. Al weken erger ik me aan Sandra en Marcello en als ik daarin bevestigd wil worden, kijk ik even op Twitter en vind ik daar medestanders. Hoe fijn is dat?
Maar het is natuurlijk wel erg makkelijk om vanaf de bank commentaar te leveren. Hoe zou ik het aanpakken? Zou ik überhaupt de stap durven te zetten?

Ik had een paar maanden geleden al ergens in de krant gelezen over een Italiaans dorp, dat alleen maar leegliep en daarom huizen (bouwvallen) voor 1 euro verkocht om zo weer wat leven in het dorp te krijgen. Toen dacht ik ook, stel dat? Die ene euro is zo gevonden. Hier alles achter laten om daar een nieuw leven te beginnen. Zou ik dat zien zitten? Zou ik dat durven?

Ik ben echter praktisch ingesteld en zie altijd beren op de weg dus ik zit dit gewoon te schrijven in ons opgeknapte rijtjeshuis in ons super georganiseerd landje.

Want na het dagdromen, komt er altijd een stemmentje om de hoek kijken die me vragen gaat stellen. Vragen waar ik geen antwoord op heb: Wat ga ik daar dan doen? Hoe ga ik daar aan geld komen? Zou je niet eerst de taal eens gaan leren? Je hebt een baby. Zou je wel zo ver weg van je familie willen wonen? Hoe denk je dat huis op te gaan knappen, je bent helemaal niet handig. Etc.

Allemaal vragen waardoor ik pas iets durf te ondernemen als ik de antwoorden heb.
Zou je op elke vraag een antwoord nodig hebben om het avontuur aan te gaan? Nee ik denk het niet. Dat maakt het nou juist een avontuur. Ik denk dat je een droom moet hebben en lef. En dan komt de rest vanzelf wel.

Lef, daar schort het bij mij aan. Dus hou ik het voorlopig maar bij lekker dagdromen in mijn rijtjeshuis terwijl ik me vermaak met de programma’s waarin de mensen wél het lef hadden.

Zou jij het lef hebben om een bouwval voor 1 euro te kopen in een ander land?

One thought on “Een bouwval voor 1 euro | Wat zou jij doen?

  1. Wat leuk om je hersenspinsel te lezen. Heel herkenbaar trouwens. Want ook ik volg het Italiaanse dorp. Heerlijk programma. Zo jammer dat het ook bijna stopt…Soms denk ik ook weleens ik wil weg uit de drukte van de randstad, maar het lef ontbreekt me ook, want hier heb ik alles en dan moet ik weer helemaal opnieuw beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge