Cadeautjes | Er is er één jarig hoera,

hoera! Dat kun je wel zien dat ben ik..

Of nou, eigenlijk kun je dat helemaal niet zien. Ik doe er namelijk niets aan.

Vroeger vond ik verjaardagen wel leuk. Denk ik. Ik weet vooral nog dat ik cadeautjes leuk vond. Ik vond de vriendjes en vriendinnetjes die op mijn feestje kwamen vast ook wel leuk, maar cadeautjes uitpakken was denk ik wel mijn favoriete onderdeel.

Ik ging thuis ook altijd op zoek naar mijn cadeautjes. Op een gegeven moment kwam ik er achter waar mijn ouders de cadeautjes verstopten en dan ging ik proberen te raden wat er in zat (want ze waren wel altijd al ingepakt helaas). Ik schudde ermee, ik keek naar het formaat, ik voelde aan de randen, keek of ik iets kon zien door het pakpapier heen.
Ja, ik was nogal nieuwsgierig en ongeduldig.

En dat ben ik nu nog steeds. Geen fijne combinatie voor mezelf, maar een groot vermaak voor mijn man. Mijn eerste verjaardag samen met hem, heeft hij me wéken op de kast gekregen. Ik mocht raden en naïef als ik was toen, geloofde dat hij de juiste antwoorden gaf. Weken heb ik nagedacht over zijn antwoorden die soms zo tegenstrijdig waren. Achteraf bleek dat hij gewoon maar wat gezegd had want het sloeg helemaal niet op het cadeau wat ik toen kreeg.

Dit jaar ook weer. In onze gezamenlijke agenda staat al tijden voor komend weekend: weekend vrij houden. En dan word ik toch nieuwsgierig. Wie niet?

Ik heb gevraagd of ik mensen uit kon nodigen, nee dat ging niet. Ik heb gevraagd of het handig is dat ik de Bloomon meneer laat komen? Nee dat was zonde. Al met al begon ik te denken dat we een weekend weg zouden gaan. Dit is van de week nog eens bevestigd toen hij zei dat ik donderdag een tas voor Jasmijn moest inpakken en één voor mezelf. Maar dat is alle info die ik krijg. Hoe ik ook zeur, beargumenteer, slinkse vragen stel.. Ik bedoel, hoe moet ik nou een tas inpakken als ik niet weet wat we gaan doen? Maar hij trapt er niet in helaas.

En ik blijf weer ongeduldig en nieuwsgierig achter. En dit keer kan ik niet eens gaan zoeken naar cadeautjes in de kast.

Hoewel, voor hetzelfde geld zet’ie me weer eens op het verkeerde been en zijn we gewoon het hele weekend thuis en ligt er een groot cadeau op zolder.

Ik ga straks gelijk even kijken.

One thought on “Cadeautjes | Er is er één jarig hoera,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge