Fit worden, maar geen tijd? Neem de bus!

Ja ik bedoel echt de bus. Die van het openbaar vervoer. Je hele lichaam blijft hier fit van. Je traint je beenspieren, buikspieren en zelfs je armspieren. Hoe dan vraag je je af? Nou lees verder en word ook de ultieme #fitgirl! Of #fitboy natuurlijk, deze workout is genderneutraal. Oh wacht, dan is het zeker #fitperson?

In ieder geval, de uitvoering is voor iedereen hetzelfde:

Neem de bus op het drukste moment van de dag zodat je wel móet staan en niet in de verleiding komt om te zitten.

Met een beetje geluk heb je een chauffeur die geen rekening houdt met de mensen die staan en die lekker door bochten sjeest, hard remt en hard optrekt.

Zoek een paal waar je je aan vast kan houden,  of als je ook je schouders wilt trainen, pak zo’n lus die voor gevoelloze armen zorgt. Dit is nodig om niet de rest van de busreis op de grond te liggen. Die cooling down doe je maar in je bed.

En dan is het wachten op de eerste bocht. Rotondes doen het ook erg goed. De bocht komt in zicht, de bus sjeest er doorheen en ondertussen hou jij je met 1 hand vast aan de paal. Je zet je benen op heupbreedte, kleine knik in je knieën, span je buikspieren aan om je evenwicht te bewaren en hou de paal goed vast, je merkt vanzelf dat je dan je armspieren traint. Wissel hierbij rechts en links af, die armen moeten wel een beetje symmetrisch blijven.

Herhaal dit bij het remmen en optrekken en voor je het weet ben je een fitter dan fit #fitperson. En dat terwijl je gewoon onderweg naar je werkt bent!

Met dank aan de buschauffeur.

Related Posts

vuurwerk

Tijd van de lijstjes (o.a. top 5 van mijn favoriete bloggers)

2018 heeft nog maar 2 dagen en dus is het de tijd van de lijstjes. De top2000 is favoriet bij

Terugblik 2018 en mijn blog

Zo tegen het eind van het jaar ga ik toch terugkijken op het jaar 2018 en mijn blog, dat ik

Kampioen tijd verdoen

Ik blink niet echt in iets uit geloof ik. Ik heb geen uitgesproken talent voor iets. Tenminste in positieve zin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge