Eerste tandjes | Hoe lang zijn jullie onderweg?

Lieve eerste tandjes,

Jullie zaten lekker verstopt in de schaduw. Met die hete zomer vonden jullie het niet nodig om naar buiten te gaan. Waarom zou je ook? Buitenspelen terwijl het boven de 30 graden is? Veels te warm. Verstoppertje spelen in de schaduw was een veel beter plan.

Maar inmiddels wordt het kouder en lijkt het erop dat jullie wel buiten willen spelen. Het gehuil van de baby, de luieruitslag, de kwijl, alles lijkt erop dat de wil er wel is. We zijn echter al een paar weken verder en nóg hebben we jullie niet buiten gezien.
Wat is er toch aan de hand? Zijn jullie bang? Is het te koud? Of zijn jullie gewoon lui?

Lieve eerste tandjes, ik doe deze oproep natuurlijk niet zonder reden. Wij zitten namelijk met spanning op jullie komst te wachten.

Voor het geval jullie het nog niet door hebben, van dat getreuzel van jullie wordt de baby en haar omgeving niet heel blij van. Dat slenteren van jullie doet pijn bij de baby en zij gaat dus huilen. Dat geschreeuw dat jullie horen? Dat komt dus door jullie! Ik snap dat dit niet de leukste manier is om ontvangen te worden, dat jullie daardoor misschien wat huiverig zijn en afvragen of dat buiten spelen wel zo leuk is.

Maar ik beloof jullie plechtig dat buitenspelen echt heel leuk is. Jullie gaan zoveel zien en meemaken! Ook beloof ik dat de baby en ik heel goed voor jullie zorgen. Elke dag na het buitenspelen mogen jullie in bad, met lekker veel schuim en worden jullie weer schoongepoetst met een zachte borstel.

Lieve eerste tandjes, is dit geen fijn vooruitzicht? Ik hoop dat jullie overtuigd zijn en wat sneller door gaan lopen.

Tot snel!

One thought on “Eerste tandjes | Hoe lang zijn jullie onderweg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge