Baby 6 maanden | een update

Lieve Jasmijn,

Je bent nu 6 maanden en wat een rollercoaster is een leven samen met jou. Een leuke rollercoaster, begrijp me niet verkeerd, maar soms ook wel frustrerend, zowel voor jou als voor mij. Slapen is de laatste tijd niet meer jouw hobby, al ben je wel duidelijk moe. Maar je wil alles mee blijven maken, niks missen, en bent snel afgeleid. En dan dwing ik je soms om een pauze in te lassen.

Dus zitten we weer samen op de bank, ik wieg je heen en weer met jou strak tegen me aan. Jij zet je af met die sterke benen van je en probeert je los te wurmen. Maar ik blijf je vasthouden, totdat je je overgeeft, het gehuil over gaat in wat gejammer en ik je hoofd zwaarder voel worden tegen mijn borst. Je ogen vallen dicht, je armpjes beginnen te ontspannen, je ademhaling wordt rustiger en dieper. En zo zitten we dan samen op de bank.

Net als in de eerste weken na je geboorte.

Maar als je eenmaal uitgeslapen bent, ben je het zonnetje in huis. Je hebt uitgevonden dat je voeten hebt en dan vooral die 10 kleine uitstulpingen aan je voeten zijn interessant. Ze vastpakken en in je mond doen, daarmee kun je je wel even vermaken. Rechtop zitten is niet meer te oefenen, zodra je je tenen ziet neem je een snoekduik naar voren, mond open en hoppa, lekker knagen aan je tenen.

Speelgoed is bijna overbodig geworden. Maar als je dan toch wil spelen, dan graag iets met geluid. De oball bal, de bijtringen, de knisperboekjes gooi je allemaal snel weg, maar rammen op het activitycenter met 10.000 irritante deuntjes vind je helemaal geweldig.

Wij iets minder.

Met je 6 maanden ben je al twee keer op vakantie geweest en hoewel we wisten dat je water heerlijk vond, is op Aruba wel gebleken dat je het echt geweldig vindt. Je begint enthousiast te watertrappelen in het water en het maakt je niet uit of je in het zwembad zit of in zee. Als je het speelgoedeendje in beeld krijgt weet je niet hoe hard je met je armen en benen moet bewegen om maar in de buurt van de eend te kunnen komen. Af en toe krijg je door het wilde gespetter een beetje water binnen, maar dan hoest je even en ga je weer verder met het “zwemmen” naar de eend.

Lieve Jasmijn, ik ben benieuwd wat de komende 6 maanden gaan brengen. Maar één ding is zeker, saai wordt het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge