Vliegen met een baby | Deel 1: Mijn ervaringen

Vorige week was het dan zo ver. We gingen voor de eerste keer vliegen met een baby. Waarom ik er toch wel een beetje tegenop zag kun je hier teruglezen.

Mijn omgeving probeerde me gerust te stellen. “Ach, baby’s slapen toch de hele tijd”, “door het geluid van een vliegtuig zijn ze zo weg”, “baby’s kun je nog bij je houden, als ze ouder worden willen ze niet meer op hun plek blijven zitten en krijgen ze driftbuien”.

Nou, mijn baby sliep dus niet en had nu al driftbuien.

Heenreis

Of mijn spanning toch een beetje op Jasmijn was overgeslagen, of dat er te veel prikkels waren voor haar, ik weet het niet. Maar na de heenvlucht dacht ik dat ik dit noooooit meer ging doen. Ze heeft in die 10 uur 2×20 minuten geslapen en dit was nadat eerst het hele vliegtuig moest horen dat ze het er niet mee eens was. Bovendien was ze het nogal vaak ergens niet mee eens.

Doodop, maar niet aan de slaap toe willen geven. Steeds afgeleid door mensen die naar de wc moeten en dus langs lopen. Alles was interessant en ze wou niks missen, ondanks dat ze zo moe was. Dat is geen geweldige combinatie kan ik je vertellen.

Dat mooie reiswiegje waar we zo ons best voor hadden gedaan in de voorgaande weken (onze stoelen werden tot 3x toe gewijzigd waardoor we geen reiswiegje meer konden hebben, dus steeds erachter aan) mevrouw wou er niet in. Ja, heel even om te spelen en te kijken wat ze er allemaal van in d’r mond kon stoppen. Maar verder? Het was een fijne opslagplaats voor al onze spullen. Ze heeft vrijwel de hele reis op mij gelegen terwijl ik haar probeerde te vermaken/afleiden/troosten/in slaap te krijgen.

Nee, de heenreis was geen pretje en dan moesten we ook nog terug….

Terugreis

Maar echt, de terugreis was een makkie! We hadden een tussenstop en tijdens de eerste vlucht (duurde 20 minuten ofzo) was ze al zomaar op schoot in slaap gevallen. Bij de tussenstop moesten we blijven zitten in het vliegtuig, maar ook daar had ze geen problemen mee. We hadden haar op de grond voor onze voeten gezet en ze is net begonnen met het zelfstandig kunnen zitten dus dat heeft ze steeds geoefend. En alle mensen die langs kwamen lopen heeft ze met een vriendelijke lach begroet. Wat was ze vrolijk!

Na de tussenstop hebben we een boekje gelezen, een liedje gezongen (zoals we thuis ook doen voor de nacht) en vervolgens weer in het reiswiegje gelegd. Binnen een minuut was ze vertrokken en bij de landing 9 uur later hebben we haar wakker moeten maken. Echt, ik dacht even dat we per ongeluk een baby van iemand anders hadden meegenomen. Wat een modelbaby!

Het verschil tussen de heen- en terugvlucht heeft denk ik te maken met het tijdstip. De heenvlucht was een dagvlucht. Dan blijft alles licht in het vliegtuig, veel mensen lopen rond voor de wc of voor de lol dus er is veel meer afleiding. De terugvlucht was een nachtvlucht. Ze was dus al moe van een hele dag op sleeptouw te zijn geweest en het in het vliegtuig wordt dan alles donker gemaakt, mensen zijn veel rustiger en slapen veel. En dan het normale slaapritueel toepassen is denk ik de ideale combinatie geweest.

Voortaan boeken we dus alleen nog maar nachtvluchten ;-).

In de volgende blogs zal ik mijn tips & tricks geven over het vliegen met een baby en hoe we om zijn gegaan met de jetlag van Jasmijn. Ik had nogal veel te vertellen dus ik heb het maar even opgesplitst in 3 delen.

Hoe was jouw eerste ervaring met het vliegen met een baby?

9 thoughts on “Vliegen met een baby | Deel 1: Mijn ervaringen

  1. Leuk om te lezen! Wij hebben ook een nachtvlucht (heen, terug dan weer niet). Ben zo benieuwd. Ik zie er ook wel een beetje tegenop hoor. Ik ga er ook een blog over schrijven, kunnen we vergelijken ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge