Wat eten we vandaag | #1

De rubriek “wat eten we vandaag” is een beetje onderbelicht op mijn blog. Met name vanwege alle drukte thuis waardoor ik maar weinig inspiratie heb en niet op mijn gemak een menu voor de hele week maak. Maar omdat het toch wel minder stress oplevert én je vaak gezonder eet als je het wel inplant, heb ik er vandaag toch maar eens de tijd voor genomen. Dus hier komt het eerste “wat eten we vandaag” overzicht:

Ik vind het tegenwoordig leuk om te koken. Vroeger is dat wel eens anders geweest, dat was écht een drama. Ik kreeg acute faalangst bij het lezen van recepten en het “aardappelen-groente-vlees” principe was nooit alle 3 op tijd klaar. Nu nog niet altijd trouwens, mijn specialiteit is met name “gooi alles in één pan. Maar ik maak er een minder groot drama van als er iets doorgekookt of rauw is.

Ondanks dat ik koken nu wel leuk vind, kan ik niet altijd inspiratie vinden. Mijn Pinterest staat vol met ideeën maar wanneer er tussen de bedrijven door een boodschappenlijstje gemaakt moet worden vergeet ik dat Pinterest bestaat en val ik terug op steeds dezelfde gerechten zoals deze thaise kip.

Maar ja, elke week hetzelfde eten wordt een beetje saai dus dan maak ik toch maar weer eens tijd om rond te neuzen op het internet en zo kom ik soms echt fijne en lekkere en makkelijke recepten tegen. Zoals de 1-panspasta die maandag op het menu staat. Dit is echt zo’n ontzettend lekker recept. Hier kun je het origineel terugvinden, al heb ik hem inmiddels iets aangepast. Ik blijf het volgen van een recept toch een beetje moeilijk vinden ;-).

Het 1-pansrijstgerecht van donderdag is een nieuw recept en kun je hier vinden. Ik laat alleen de kip weg. De chorizo lijkt me wel voldoende wat vlees betreft.

En omdat ik altijd te veel kook en we maar een kleine vriezer hebben, hebben we zondag liflafjesdag. Lekker makkelijk en momenteel keuze uit pompoensoep, pasta en alles wat er komende week nog over blijft :-).

Wat zijn jouw makkelijke recepten? Deel ze hieronder, ik kan wel wat meer inspiratie gebruiken. 

One thought on “Wat eten we vandaag | #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge