Het dilemma van de verkouden mens

Het begint met een kuchje. Later op die dag nog één. Goh, zegt een collega, dat klinkt niet best. Je haalt je schouders op. Ach, die paar kuchjes denk je, vanavond op tijd naar bed is het morgen weer over.

Maar het is herfst. Bij je kuchje komt nu ook een loopneus. Heel vervelend, maar bepakt met zakdoekjes vertrek je toch naar je werk.

Je kan immers gewoon nog typen.

Je collega’s beginnen je wantrouwend aan te kijken. “Het is wel erger dan gisteren hè?” Je haalt je schouders maar weer op en zegt “ach ja, herfst hè”. Vanavond maar weer op tijd naar bed denk je.

Maar het is inderdaad herfst. Vroeg naar bed gaan helpt niet altijd en dus vertrek je de volgende dag met een volle lading zakdoekjes en keelpastilles naar je werk.

Je kan immers nog gewoon typen.

Je collega’s vragen zich inmiddels af waarom je je niet ziek meldt. Want zo besmet je iedereen en kan je even uitzieken. Tja denk je, je wilt ze inderdaad niet aansteken maar mijn werkgever ziet me aankomen.

Het is gewoon een verkoudheid, je bent toch niet ziek hoor je je baas al denken. Ja, het is wel vervelend dat je om de haverklap je neus moet snuiten of een hoestbui krijgt. Maar er zijn wel meer dingen vervelend. Dus vertrek je de volgende dag gewoon weer naar het werk.

Je kan immers nog gewoon typen.

Op je werk blijkt dat je naaste collega zich ziek heeft gemeld. Heb ik die dan toch aangestoken vraag je je af met een schuldgevoel. De dag erna meldt een andere collega zich ziek. Bij bosjes vallen ze ineens om. Had je dan toch maar thuis moeten blijven vraag je je af.

Maar ja, je kon toch nog gewoon typen?

Bovendien wordt je werkgever er niet blij van als je je ziek meldt bij elke verkoudheid. Je collega’s trouwens ook niet, want die moeten extra hard werken als jij er niet bent.

Zo lijk je het nooit goed te kunnen doen als verkouden mens. En dus vertrek je weer naar het werk met zakdoekjes, keelpastilles en neusspray.

Je kan immers nog gewoon typen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge