Hersenspinsels

5 tips om je huis gezellig te maken voor Sinterklaas

openhaard poster

De donkere dagen zijn weer aangebroken. Letterlijk nu, want heel 2020 is tot nu toe niet echt gezellig geweest. Het is daarom ook niet erg vreemd dat nu het jaargetijde is aangebroken om binnen te zitten, je huis wat gezelliger moet maken. Je verblijft er immers een stuk meer dan normaal. Maar ja, om nou die kerstboom nu al van zolder te halen is ook weer zo wat. We hebben eerst nog Sinterklaas! Daarom geef ik hier 5 tips om je huis gezellig te maken voor Sinterklaas.

Irritante tussenstop

Ik vind Sinterklaas als volwassene maar een irritante tussenstop. Eind november wil ik dan graag mijn huis gezellig maken voor kerst, maar dan moest ik eerst wachten tot die oude man weer naar Spanje vertrokken is. Vorig jaar dacht ik al, kunnen we Sint en Kerst niet gewoon combineren? Een Sinterman. Of een Kersterklaas. Scheelt weer cadeautjes kopen en je kan je huis al gezellig aankleden vanaf half november! (of wanneer die oude man ook komt, ik zit er nog niet helemaal in).

Goed, het samenvoegen is misschien een brug te ver, maar het lijkt erop dat de winkels inmiddels doorhebben dat ik graag al vóór Sinterklaas mijn huis gezellig wil hebben. Want er begint dit jaar iets van gezelligheid en versiering te komen voor de Sint! En iets meer dan alleen maar wat kinderstickers op de ramen plakken . 

Daarom hier nu 5 dingen waarmee je je huis gezellig kan maken voor Sinterklaas (niet gesponsord).

 1. Openhaard poster van de Hema (met lichtjes!)
  Je hebt geen openhaard meer nodig met deze poster van de Hema. En het leukste is dat de openhaard ook daadwerkelijk verlicht wordt!
  openhaard poster
 2. Houten Huisjes van Feestje van Hout
  Een leuk alternatief voor raamstickers zijn houten huisjes. Ik heb ze gekocht bij Feestje van Hout en ik heb ook de uitbreiding van kerst erbij, dus zodra de oude man vertrokken is, komt er een nieuw oude man met rendieren voor kerst. Ze hebben nu ook een leuke houten slinger! Leuk voor aan de muur of een boekenplank.

  sinterklaas houten huisjes

 3. Pepernotenkrans van Puck & Pol
  Ok, het blijft wel lastig om het snaaigedrag te beperken als je steeds tegen deze krans aankijkt, maar kijk nou wat geweldig! En ideaal voor de niet zo creatieven (guilty) onder ons, want je krijgt gewoon alle benodigdheden in je DIY pakket. 
  Hang hem aan de deur/muur of zet een kaars middenin. 

  pepernotenkrans

 4. Houten poppetjes van Mientje Fröbel
  Zo schattig deze houten Pieten en Sinterklaas. En één van de weinige die ik tot nu toe gezien heb waar de Pieten met de tijd meegaan. Je kan ze als roetveeg bestellen, als ongeschminkt, of als beide.
  sinterklaaspoppen
 5. Kaarsen! De beste sfeermaker van de donkere maanden zijn natuurlijk kaarsen. Zet verschillende maten op een plateau of gebruik leuke kandelaars.

  candles