Lieve Jasmijn,

Afgelopen week werd je 1 jaar. Het babytijdperk is officieel afgesloten en hoewel je al lang niet meer echt voldoet aan de omschrijving ‘baby’, vond ik het toch fijn dat je nog tot die groep behoorde. Al was het maar om de gezellige club bij het babyzwemmen waar jij nu als 1-jarige niet meer bij hoort. Gelukkig volgen je vriendjes en vriendinnetjes je snel naar de volgende groep.

De avond voor je verjaardag bracht ik je huilend naar bed. Voor de duidelijkheid, ík huilde. Jij vond het allemaal wel best en had natuurlijk geen idee dat je de volgende dag jarig zou zijn, maar je sentimentele moeder had er iets meer moeite mee. Tja, iets met het afsluiten van fases waar ik altijd emotioneel van word. Je zal me in de toekomst nog wel vaker zien huilen. Als je 2 wordt, als je gaat lopen, als we bambi kijken, de Plus reclame met kerst…

Sociaal

Maar goed, een dreumes ben je nu dus! Voordat jij kwam wist ik niet eens dat dat iets was. Ik dacht dat je van baby naar peuter ging. Niet dus.
Een gezellige dreumes ben je wel. Je bent erg sociaal en je vindt andere kindjes érg leuk. Zijn we voor je verjaardag naar de dierentuin gegaan, vond jij vooral de andere kindjes interessant.

Poep overal

Op het kinderdagverblijf heb je het dan ook erg naar je zin. En nu je sinds een paar weken van staan naar zit weet te gaan en je lekker rondkruipt overal, zijn al je frustraties verdwenen. Wat nog wel frustratie oplevert (vooral bij mij dan) is het verschonen. Als ik je neerleg voor een schone luier heb je je binnen een halve seconde omgedraaid en de volgende halve seconde zit je. De commode, je voeten en benen hebben al regelmatig onder de poep gezeten op deze manier.

Avondeten is ook nog wel een dingetje. Na 3 hapjes vind je het wel voldoende en sla je boos op tafel. Als ik hetzelfde prutje vervolgens daarna op een boterham smeer, eet je het wel braaf op.

Bijna zelf lopen

Maar verder ben je vooral gezellig. Je speelt graag en het leukste vind je als wij meespelen. Je loopt het liefst achter je loopauto, maar iets anders wat meeschuift en waar jij je aan vast kan houden voldoet ook.
Het vrolijkst word je van muziek. Het maakt nog niet eens uit wat het is, zodra er muziek aan staat begin jij te dansen.

Lieve Jasmijn, het komende jaar gaan we weer veel beleven met jou. Dat je een pittig karakter hebt is ons wel duidelijk maar na 1 lach van jou is dat ook weer zo vergeten.

En eigenlijk ben ik wel trots op dat pittige karakter.

Liefs, mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *