Lieve Jasmijn.

7 maanden ben je inmiddels en wat klinkt dat oud ineens! Meer dan een half jaar ben je al op deze wereld. Twee tandjes zijn door (bedankt tandjes voor het luisteren naar mijn oproep) en daardoor ben je een veel blijere baby. Even geen last meer van die rottanden!

Kruipen

Wat je nog wel frustreert is het tijgeren of kruipen. Of eigenlijk het niet kunnen ervan. Je ligt op je buik, te spartelen met je armen en benen in de lucht en dan ben je boos omdat je niet vooruit komt. We proberen je al weken te helpen, papa kruipt de hele woonkamer door in de hoop dat je het na gaat doen, maar het lampje gaat nog niet branden.

Rollen naar buik en rug doe je wel, net als draaien om je as. En zo ga je uiteindelijk toch de woonkamer door, al is het misschien niet de richting die je op wou.

Samen spelen vind je het leukst. Als we weglopen en je even alleen laten is het huis te klein. Je kijkt ons dan ook aan met een blik van zie je wel dat ik boos ben? En als we je dan aankijken word je nog bozer. Maar negeren we je even, dan ga je toch maar zelf verder spelen. Volgens mij heet dit manipulatie?

Regelmaat

Je slaappatroon overdag is maar net waar jij zin in hebt. Soms is het een half uurtje, soms is het ineens 2,5 uur en soms doe je wel 2 slaapjes op een dag. Dan rekenen wij ons rijk, maar meestal zijn dit korte slaapjes. We kennen de theorie van de 3 R-en (rust, reinheid, regelmaat) maar in die laatste laat jij je echt niet dwingen, wat slapen betreft dan. Eten is een ander verhaal.

Om de drie uur krijg je de fles. Heel soms kunnen we het rekken naar 4 uur maar dat is eigenlijk alleen als je ineens een stukje langer slaapt.
Je melk, de fruithap, de groente hap, een boterham, crackers, je smult overal van terwijl je trots in je kinderstoel zit. De rietjesbeker vind je ook helemaal geweldig en ook een gewone beker met water kun je drinken. Nou ja, soort van dan. Het water komt wel in je mond, je snapt alleen niet dat je je mond daarna dicht moet doen, dus loopt alles er weer uit.

Lieve Jasmijn, ik hoop voor jou dat je binnenkort snapt hoe je moet tijgeren of kruipen maar tot die tijd blijven we graag met je oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *