Lieve Jasmijn,

Na veel gemopper heb je het dan eindelijk door. We tijgeren! Was je met 7 maanden nog zo gefrustreerd, heb je het nu eindelijk onder de knie. Met je handjes op de vloer trek je jezelf naar voren. Het moet alleen wel iets heel speciaals zijn wil je niet na 3 keer opgeven. Als je mijn of papa’s telefoon ziet liggen weet je niet hoe snel je je ernaar toe moet tijgeren. Maar naar je knuffel of ander speelgoed vind je het na een paar keer wel voldoende. Dan ga je mopperen en ons vragend aankijken of wij je erheen willen brengen. 

Hordezit

Je weet nu ook hoe je van zit naar buik kan gaan. Soms zit je nog even in de knoop met je benen. Dan zit je in een soort van hordezit met 1 been voor en 1 been achter en snap je even niet meer hoe dat nou moet met dat been voor je. Op de opvang noemen ze je daarom tegenwoordig liefkozend ‘bambi’. Met grote vragende ogen kijk je ons dan aan of wij je willen helpen. En doen we dat niet, dan volgt er gemopper. 

Koekje erbij?

Verder smul je nog steeds van alles wat we je voorzetten. Ook wat ik eet volg je met grote ogen. Een koekje durf ik daarom niet meer te pakken met jou in de buurt. Die indringende ogen van jou die mij bestuderen als ik een koekje eet, maakt dat ik me schuldig voel dat jij niets mag. Dus bedenk ik me tegenwoordig 2 keer voordat ik een koekje pak. 

Kinderzitje?

Je zit zo stabiel dat je oma zich al heeft afgevraagd waarom we nog geen kinderzitje op de fiets hebben. Staan is ook favoriet tegenwoordig. Of in ieder geval, het proberen ervan. Overal zet je je benen uitgestrekt onder je. 

Babyzwemmen

Sinds een paar weken zijn we ook begonnen met babyzwemmen en oh wát vind je dat leuk! Je gilt het hele zwembad bij elkaar van plezier en je beweegt je als een soort blije zeehond door het water als het je niet snel genoeg gaat. Al die andere baby’s vind je ook hartstikke interessant. Zó interssant zelfs dat je amper oog hebt voor mij. 

Lieve Jasmijn, wij gaan maar snel ons huis babyproof maken want als je eenmaal door het huis tijgert is niets meer veilig. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *