Brieven aan Baby 1

Baby (ruim) 9 maanden | Zelf zitten en staan!

Baby op de fiets

Lieve Jasmijn,

Ineens realiseerde ik me dat ik nog helemaal geen brief aan jou heb geschreven toen je 9 maanden was. Hoe kan dat nou? Was er dan niets bijzonders gebeurd?

Natuurlijk wel! Alleen was het buiten zo koud, grijs en bleh en dan wordt mijn hoofd ook een beetje grijs en bleh. En dus was ik helemaal vergeten jou een brief te schrijven. Jou te vertellen hoe je eerste kerst was, dat je voor het eerst uit jezelf bent gaan zitten, maar dat dat nog niet genoeg was, nee je bent ook maar even gaan staan in diezelfde week. #trotsemamaenpapa

Eerste kerst

Maar laten we beginnen met je eerste kerst. 1e kerstdag kwamen opa en oma Rockanje bij ons eten. Je had je mooie tutu aan en had aan aandacht geen gebrek natuurlijk. Net als 2e kerstdag bij opa en oma Barneveld. Ook mijn oma (jouw overgrootoma dus) was er en heeft je de fles gegeven. Ze vond het wel leuk jou een beetje te plagen en trok af en toe de fles uit je mond. Maar je liet duidelijk blijken dat je daar niet van gediend was! Ook vertelde ze mij dat je binnenkort wel zal gaan staan want je wiebelde zó met je benen in de kinderstoel. Ik geloofde er niets van, want je kroop nog niet eens.

Staan

Maar na kerst bleek dat (overgroot)oma gelijk had! Ik had jou in de box gezet want ik ging de kerstboom opruimen. Terwijl ik aan de achterkant van de kerstboom bezig was, trok jij je blijkbaar op aan de rand van de box want toen ik terug liep, stond jij ineens! Je keek me aan alsof het de normaalste zaak van de wereld was en ging voorover hangen om een kerstbal te kunnen pakken. We hebben dus dezelfde dag je box en je bedje maar verlaagd.

Zelf zitten

Ook zelf gaan zitten had je in diezelfde week al gedaan. Ik was zó blij want nu kon ik met je gaan fietsen! We hebben de volgende dag gelijk een zitje voor de fiets besteld. Door de regen duurde het even voordat ik ook daadwerkelijk met jou kon fietsen, maar met papa heb je wel gelijk een rondje gemaakt. En wat vond je het toch leuk. Zoveel te zien ineens!

We naderen inmiddels de 10 maanden en het is zo leuk om te zien hoe jij je ontwikkelt, hoe je steeds meer een mensje wordt in plaats van een baby. Nog 2,5 maand mag ik je baby noemen en daar ga ik nog even lekker van genieten!