Lieve Jasmijn,

10 dagen oud ben je als je tante 30 wordt. Dit viert ze bij opa en oma Barneveld en dat ligt helaas niet om de hoek. Eigenlijk ging niemand ervan uit dat wij naar de verjaardag zouden komen want ja, je bent nog maar 10 dagen en je bent pas 1 keer buiten geweest.

Maar ik heb de muren thuis wel gezien inmiddels en bovendien komt mijn oma, jouw overgrootoma dus (al vindt ze dat geen leuke naam geloof ik), ook. En ik wil je natuurlijk wel even showen! Dus begon ik de dag ervoor al je luiertas in te pakken, want stel je voor dat we iets zouden vergeten.

We gaan op reis en nemen mee:

 • 8 luiers (thuis gebruiken we maximaal 4 luiers op een dag -de nacht niet meegerekend-, maar je weet het nooit natuurlijk.) 
 • een pak billendoekjes
 • een heel nieuw kledingsetje
 • een heel pak kunstvoeding (want die handige doseerbakjes vond je vader toch te riskant, wat als het ineens op is?)
 • 2 flesjes (want bij opa en oma kun je niet afwassen?)
 • een grote hydrofieldoek (geen idee waarom we die meenamen)
 • een kleine hydrofieldoek
 • afsluitbare plasticzakjes (daar kunnen dan je poepluiers in, want opa en oma hebben geen prullenbak?)
 • verschoningsmatje
 • de gehele kinderwagen (want die 5 stappen van de auto naar het huis zijn te veel? En opa en oma hebben een ook een bedje voor je staan)
 • de babyfoon

Waren er dingen onnodig? Absoluut. Neem ik het de volgende keer weer allemaal mee? Absoluut.

Normaal blijven we altijd een nachtje slapen in Barneveld omdat we geen zin hebben het stuk 2x op een dag te rijden, maar dat durfde ik dit keer toch nog niet helemaal aan.

Daar gaan we!
Na op youtube te hebben gekeken hoe we de kinderwagen moesten inklappen zodat hij in de auto zou passen, konden we dan eindelijk gaan.

Jij lekker in de maxicosi en ik ernaast. Heel ongezellig voor je vader die in zijn uppie voorin zat, maar ik durfde je niet alleen op de achterbank te laten. Wat als je ineens ging huilen? Wat als je ineens een schone luier moest? Niet dat ik je dan ter plekke kon verschonen, maar naast je zitten voelde veiliger dan voorin. Ja, de logica in het brein van een nieuwe moeder is ver te zoeken.

Maar jij hebt heerlijk de hele weg geslapen. Niets aan de hand! Eenmaal aangekomen bij opa en oma Barneveld heb je je die dag ook keurig gedragen op wat huiltjes na. Oh en het kussen dat we mochten gebruiken als aankleedkussen daar? Die heb je mooi onder gepiest. Volgende keer nemen we ook het opblaasbare en afneembare aankleedkussen mee.

Overgrootoma vond jou ook helemaal geweldig. De buren kwamen je ook nog even bewonderen en opa en oma Barneveld zijn zo trots! Het is ontzettend leuk om te zien hoe iedereen helemaal smelt van jou.

En weer thuis
En ook de terugreis heb je weer heel goed gedaan. Je hebt weer lekker geslapen in de auto en ik waakte weer naast je totdat ik zelf ook in slaap viel. Het was dus weer een gezellige rit voor je vader :-).

De volgende dag was je niet huiliger of hangeriger dan anders dus we kunnen dit vaker doen en misschien zit een vakantie in juni er ook nog wel in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *