De laatste tijd heb ik wat meer behoefte aan chocolade dus is dat wat meer in huis. Maar ik ben zo’n gek die een reep níet helemaal in één keer op eet, dus er ligt wel eens een deel van een reep op het aanrecht, of op mijn bureau. Ik ruim namelijk niet altijd alles gelijk netjes op en dat er dan nog een paar dagen een reep ligt kan geen kwaad. Dacht ik.

Je denkt even te kunnen douchen…

Ik stond vorige week onder de douche en de peuter zat helemaal in d’r eigen wereld filmpjes te swipen op de IPad. Normaal is ze dan echt wel even lekker bezig en kan ik mijn ding even doen.
Dus ik ging even douchen en ik moest ook nog mijn haren wassen dus het duurde wat langer dan normaal.

En terwijl ik met mijn ingesopte haren onder de douche stond hoor ik een geluid van beneden. Zo’n tergend geluid van het gesleep van een kruk waarbij je ervan overtuigd bent dat er een mooie kras in de vloer zit.

Rennen!

Dat kon nooit iets goeds betekenen. Dus ik snel mijn haren uitwassen, snel afdrogen en half naakt naar beneden gerend om vervolgens de peuter bij het aanrecht te zien staan. Met een mes (oeps, dat moet ik wel beter op gaan ruimen) in haar ene hand, een stuk chocola in de andere en mooie bruine vlekken in de mondhoeken.

Jawel, ze had de chocola gevonden hoor!

Goed, alles afgepakt en in de la gelegd, duidelijk gemaakt dat dat alléén voor mama is en alles was weer goed.

Daar gaan we nog een keer

Tot vanochtend. Ik was bezig de baby uit bed te halen en de peuter vermaakte zichzelf even in d’r kamer. Dacht ik.

Ik hoor een niet thuis te brengen bons, doe snel de luier om bij de baby (want zolang ik geen gehuil hoor riskeer ik liever niet dat alles ondergeplast wordt) en ga op zoek naar de peuter. Die zat dus in de werkkamer om half 7 ‘s ochtends weer míjn chocola te eten. En ik had die reep toch écht niet zichtbaar liggen!

De peuter en chocola hebben duidelijk een sterke aantrekkingskracht. Dus ben je een reep kwijt? Ze is in te huren ;-).

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.