dreumesdreumes looptkiekeboe

Lieve Jasmijn,

Terwijl ik begin met schrijven zit jij op de bank, duimpje in je mond en kijk je naar “Bing” op de tv. Je bent duidelijk nog moe van de afgelopen nacht (en mama trouwens ook). 

Maar stil zitten is niet aan jou besteed en inmiddels heb je jezelf van de bank laten glijden. Je staat bovenop je magnetisch tekenbord te spelen met een stapel bekers totdat je je schoenen ontdekt. En dat is dan ook het moment dat ik niet meer iets voor mezelf kan doen. Want hoewel het tekenbord en de bekers je nieuwe favoriete speelgoed van de week is, gaat niets boven het spelen met je schoenen. Eindeloos de veters eruit halen en dan naar mij brengen om de veters er weer in te doen. Maar o wee als ik ze strik, dan is het huis te klein en moet ik de strik weer los maken. Dat je dit ook heel goed zelf kan ben je dan even vergeten. 

Liefde voor schoenen

En dus speel ik het spelletje even mee. Hup veters erin, jij doet een poging je schoen aan te trekken (wat afgelopen week 2x gelukt is! #trotsemoeder), haalt je veters eruit en komt de schoen weer bij mij brengen. En zo gaat dit door totdat ik je met iets anders afleid en snel de schoen verstop omdat ik inmiddels wel klaar ben met het spelletje.

Eerste woordje

Je woordenschat wordt langzaam maar zeker steeds groter. Je eerste woordje was helaas geen mama, ook geen papa, maar “baw”. Ofwel, bal. De bal was ook de motivatie voor je eerste stapjes toen je 15 maanden was. Had je net 2 stapjes los gezet, ging je gelijk ook maar even proberen de bal van de grond op te pakken. Ik schat in dat je later op een balsport gaat, hoewel ik ballet nog niet uitgesloten heb want dansen doe je ook erg graag! 

Energie heb je genoeg en slapen is dan ook voor baby’s. ‘s Nachts kom je miniaal 1x en overdag een uurtje slapen vind je meer dan genoeg. Tenzij papa thuis is met je, dan kun je ineens 3 uur slapen. 

Lang leve capuchons

Spelen met andere kindjes vind je ook erg leuk. Je bent niet verlegen en voelt je al snel vrij bij anderen. Je gaat er ook graag op uit en het is helemaal geweldig als je dan ook nog uit de buggy mag en mag rondlopen in de grote wereld. Ik hou mijn hart dan vast want luisteren is er niet meer bij en wegrennen van mij is een leuk spelletje en moet ik geregeld aan je capuchon trekken om ervoor te zorgen dat je niet zomaar de straat op rent. Maar als er dan een motor van de auto start, vind je dat toch een beetje eng en dan moet ik je weer dragen. Dan ben je toch weer even mijn kleine baby.

Lieve Jasmijn, dit half jaar is voorbij gevlogen en ondanks dat mijn wallen de grond reiken, ben je een heerlijk kind en geniet ik van de “boe” grapjes die je uithaalt en verwonder ik me hoe vrolijk je altijd bent.

Liefs, mam