Hersenspinsels

Hoe te flirten met mondkapje

mondkapje

Flirten met mondkapje. We hebben er heel lang mee gewacht, kregen toch een dringend advies en inmiddels is het verplicht. Of het ook daadwerkelijk helpt? Geen idee. In de landen om ons heen waar al eerder een mondkapje verplicht was, is het niet veel beter gesteld met de besmettingscijfers. Maar hé, baadt het niet, schaadt het niet. Dus zette ik tijdens het dringende advies al mijn mondkapje op.

Dag glimlach

Het is alleen wel jammer dat hierdoor mijn leukste eigenschap niet meer gezien wordt door de buitenwereld. Ik vind mijn mond namelijk het mooiste aan mijn lijf. In plaats van een mooie glimlach ziet men nu een rimpelig voorhoofd en 2 spleetogen waar het mondkapje ook vaak nog eens voor gaat zitten. Voordeel is wel weer dat mijn gigantische wallen (bedankt baby en peuter) niet te zien zijn. Maar goed, ik ben gelukkig met mijn man, dus ik hoef potentiële partners niet meer te overtuigen met mijn stralende lach.

Hoi creep

Maar wat nou als je single bent? Even lief lachen bij de groenteafdeling naar die leuke man of vrouw zit er niet meer in. En in de trein kun je verward worden met een engerd in plaats van een flirt als je iemand één tel te lang aankijkt omdat ze je glimlach erbij niet zien.

Dag keuzestress

Eerder moesten we nog kiezen van de make-up goeroe’s wat je benadrukte in je gezicht. Het was óf je ogen, óf je mond. Beide was een doodzonde, de witte legging onder de make-up zeg maar. Maar tegenwoordig is die keuze dus snel gemaakt, heel fijn voor de besluitelozen onder ons!

Hoi flirt

Maar het is nu dus van uiterst belang dat je leert flirten met je ogen. Was het niet je best feature? Dan maak je dat maar. Neppe wimpers, strakke wenkbrauwen, eyeliner en oogschaduw, de hele mikmak. Kijk alle oogmake-up tutorials die er te zien zijn. Haal alles uit de kast om die zwoele oogopslag te perfectioneren. Spendeer úren voor de spiegel om die ondeugende knipoog voor elkaar te krijgen, zonder dat die nieuwe nepwimpers aan elkaar geplakt blijven zitten en je wordt een queen in het flirten met een mondkapje.

Dag lippenstift

Wel erg jammer van die tig kleuren lippenstiften die nu in de la niets liggen te doen…