Ik blink niet echt in iets uit geloof ik. Ik heb geen uitgesproken talent voor iets. Tenminste in positieve zin. Ik ben namelijk wél een kampioen in tijd verdoen! Iemand in “da house” die dat voor mij kan omdenken?

Ik doe niet aan goede voornemens. In ieder geval niet aan die van 1 januari. Ik kan wel wat kilo’s kwijt, maar als ik daar op 31 december geen zin in heb, heb ik dat ook niet op 1 januari. Een nieuw jaar of niet, veranderingen komen bij mij vanuit een interne motivatie en niet omdat het 1 januari is.

Maar 1 ding zou ik toch wel graag willen veranderen. Tijd verdoen. Ik verdoe veels te veel tijd en ondertussen zeur ik dat ik stress heb en druk ben en nergens aan toe kom.

Dat is eigenlijk onzin. Ik moet gewoon mijn tijd wat efficiënter indelen en een schop ondermijn kont hebben.

Ik heb in principe elke avond vrij. En dan bedenk ik me van te voren dat ik wel een wasje kan doen, dat ik mijn boodschappenlijst kan maken, mijn blog kan bijwerken, de badkamer kan schoonmaken of 1 van de andere 50 dingen op mijn to do list. etc. Maar wat doe ik feitelijk? Ik ben moe, ik zit op de bank, kijk een hersenloos programma, erger me gruwelijk aan de domheid van de deelnemers en als het programma afgelopen is kijk ik op Twitter of anderen de deelnemers net zo irritant en dom vinden als ik.

Dus het resultaat van zo’n avond? Ik ben alleen maar geërgerd, heb niets van mijn plannen gedaan en ben daardoor weer gestrest. Bovendien hartstikke moe want dat scrollen door Twitter is nogal verslavend dus ga ik veels te laat naar bed.

Dat moet wel beter kunnen toch? Dat denk ik wel. En dus heb ik mijn planner er weer bij gepakt. Nou is dat hele inplannen niet zo’n probleem. Op papier krijg ik alles voor elkaar.

Maar in de praktijk heb ik last van uitstelgedrag, verlies ik mijn focus, ben ik gewoon lui, gebruik ik “moe” als excuus om niets te doen en lijk ik het best te werken als alles op het laatste moment moet. 

Hoe ik het dus in de praktijk ga veranderen? Ik heb nog geen idee. Maar dát ik het ga veranderen is wel zeker. 

Wie is er nog meer een kampioen tijd verdoen? En hoe geef jij jezelf een schop onder je kont?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *