Pakjesavond is voorbij (al vieren wij het als enige in Nederland geloof ik komend weekend pas), de Sint is weer naar Spanje dus….. Kom maar door kerst!

Ik heb gemengde gevoelens over Sinterklaas. De cadeautjes zijn allemaal geweldig natuurlijk maar ik was vroeger nogal bang voor de Sint en zijn pieten en nog steeds loop ik liever met een boog om ze heen.

Nu ik “volwassen” ben vind ik zijn verjaardagsdag ronduit onhandig. Ik zet het liefst eind november mijn kerstboom op en kan zo lekker de hele maand toeleven naar kerst. Maar nee, eerst moet die oude man het land nog uit gejaagd worden. Dus wacht ik ongeduldig op 6 december.

En dan heb je nog maar 3 weken om naar de kerst toe te leven. Weet je hoe kort 3 weken is? Maar 3 weken om mee te zingen met Mariah Carey, maar 3 weken om alle kerstfilms te bekijken. En dan het eeuwige dilemma, doen we dan ook cadeautjes? Hebben we met Sint al gedaan, maar het staat wel zo gezellig onder de kerstboom. Dus je spreekt af niets te doen, maar gaat uiteindelijk toch op zoek naar een kleinigheidje.

Twee feesten in 1 maand. Het kerstgevoel dat moet wachten, gestreste ouders die de surprise nog maar net af hebben of zich alweer kunnen voorbereiden op het kerstontbijt op school. En al je pech hebt ben jij of je kind ook nog jarig in december.

Dus ik dacht, kunnen we die feesten niet een beetje over het jaar verspreiden? Dat de Sint jarig is op 3 februari ofzo? Komen we die maand tenminste ook een beetje snel door. De Sint en pieten zijn toch aan het vernieuwen, een nieuwe verjaardag kan er ook nog wel bij. Emile Ratelband doet het tenslotte ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *