mid pregnancy drop

 

Een wat? Mid pregnancy drop. Geen idee wat het was, maar het bleek de reden te zijn dat mijn ontbijt op de vloer van de metro lag. Sorry medereizigers.

Onderweg naar mijn werk

Niets vermoedend ging ik op weg naar mijn werk. Ik voelde me gewoon normaal en stapte in de bus. Aan het einde van de busrit voelde ik me wel een beetje misselijk maar ja, ik had ook de hele tijd op mijn telefoon gelezen dus dat was te verklaren. Eenmaal in de metro was er niets meer aan de hand. Tot we 4 haltes verder waren. Ik voelde me toch niet zo heel goed en stapte uit. Even wat frisse lucht en bijkomen op een bankje.

Niet flauwvallen, niet flauwvallen

Het ging al snel weer beter dus ik stapte weer in de volgende metro, maar na een halve minuut ofzo werd ik weer niet lekker. Voor de zekerheid ging ik even zitten, misschien was staan gewoon even te veel van het goede. Maar zitten hielp ook niet. Ik kreeg het ontzettend warm, ging overal zweten, zag sterretjes en zwarte vlekken en ik kon alleen maar denken “niet flauw vallen, niet flauwgevallen”.

EINDELIJK was daar de volgende halte. Ik stond op om uit te stappen en terwijl ik op stond voelde ik mijn ontbijt omhoog komen en voordat ik het wist lag alles op de grond in de metro.

Oeps

Ik liep heel snel de metro uit, bang dat de deuren weer dicht gingen en vond snel een bankje op het station. De metro reed weer verder en ik liet de andere reizigers achter in de zure lucht… Ach, dit keer hoefde ik ze tenminste niet onder ogen te komen.
Bij de zwangerschap van Jasmijn heb ik eens in een 4-zits in de trein overgegeven (in de spits). En toen moest ik nog 10 minuten tot de halte… Ik schaamde me kapot!

Lage bloeddruk

‘s Middags ben ik toch maar even voor de zekerheid op controle geweest bij de verloskundige. En die kwam met de term: mid pregnancy drop.

Dit schijnt heel normaal te zijn als je ongeveer op de helft van je zwangerschap bent. Het houdt gewoonweg in dat je bloeddruk lager is als normaal. Je kan je daardoor wat duizelig voelen, wat licht in je hoofd of, zoals bij mij, een zweetuitbraak hebben, zwaar ademen, (bijna) flauwvallen en overgeven. Het kan wat vervelend zijn, maar het hoort er gewoon bij.

Wat kun je er tegen doen?

Eigenlijk vrij weinig. Je bloeddruk gaat vanzelf weer stijgen richting je 3e trimester en tot die tijd rustig aan doen en als ik weer een inzinking voel opkomen wil iets zouts eten nog wel eens helpen.

Je begrijpt, mijn tas zit nu vol met drop. En aangezien ik me toch wel een beetje schaam, neem ik voorlopig op een ander tijdstip de metro….