Moederschap

Stomme eerste verjaardag

baby

En toen kwam het hoge woord eruit. Ik was er al enigszins op voorbereid door een opmerking van een vriendin de dag ervoor, maar toch verraste het me.

1 bezoeker per dag. Eén. Een einddatum werd niet genoemd.

We hadden het bezoek voor de eerste verjaardag van Cas al flink ingeperkt. Alleen beide opa’s en oma’s en dan ook nog op verschillende dagen.

En nu mag er dus nog maar 1 oma komen. Of 1 opa.

Maakt het zoveel uit?

Verschillende emoties gingen door me heen bij het horen die maatregel maar een dag later wisselen boosheid en verdriet zich steeds af. Zou dat nou écht zoveel uit gaan maken, of je 1 of 2 bezoekers uit hetzelfde huishouden op visite hebt? Kunnen we niet beter de werkgevers wat strenger aan gaan pakken waarvan het personeel niet thuis mag werken?

Wat maakt een eerste verjaardag nou uit?

En aan de andere kant denk ik, wat maakt zo’n eerste verjaardag nou uit. Hij snapt er toch niets van. Hij zal zich er niets van kunnen herinneren later. Maar ik word er toch verdrietig van. Zijn hele leven bestaat uit Corona en het is niet dat hij daar ook maar iets van meekrijgt maar toch vind ik het zielig. Ik was graag zoveel meer op pad geweest met hem. Met ons gezin.

En dan zo’n eerste mijlpaal niet kunnen vieren met iedereen die ons lief is…. Niet eens met de opa’s en oma’s…. Ja daar baal ik van. Ik heb nog even gedacht aan het om en om laten komen van de opa´s en oma´s, maar dat is toch geen verjaardag? Bovendien wonen mijn ouders 1,5 uur rijden hier vandaan dus is dat sowieso geen optie. Stomme Corona.

Rebel

Inmiddels zijn we 1,5 week verder na het nieuws en is de boosheid wat gezakt. Het heeft plaats gemaakt voor een beetje rebellie. Er zijn legio mensen die zich niet aan de adviezen of regels houden anders zouden de besmettingscijfers niet zo laaaaangzaaaaam zakken, misschien dat ik ook een keertje ga verzaken.

Of we doen een drive through verjaardag, rijden we hele land door die dag. Er is verder toch geen bal te doen.

Eigenlijk zou ik deze blog een beetje positief moeten eindigen. Een beetje relativeren enzo. Dat het altijd erger kan etc. Maar ik merk dat ik een beetje klaar ben met relativeren als het op Corona aankomt. Het komt wel weer, don’t worry. Ik baal gewoon even en dat mag ook.