Zo tegen het eind van het jaar ga ik toch terugkijken op het jaar 2018 en mijn blog, dat ik ook dit jaar startte.

Mijn langstlevende blog

Ik ben door de jaren heen al heel wat blogs gestart en heb deze ook weer allemaal laten verslonzen om verschillende redenen. Suus’ Cup of Tea is de blog die ik het langste in leven heb weten te houden. Ik twijfel nog steeds over of het ‘ of ‘s in de titel moet zijn, wat vroeger een reden zou zijn om gewoon een andere blog te beginnen met een andere titel. Maar dit keer besloot ik door te gaan want hé, ik ben niet perfect, dus mijn blog ook niet.

Waar liep ik tegenaan?

Dat perfect zijn is wel iets waar ik mee worstel met mijn blog. Dat is ook een reden dat ik mijn blog pas in juli 2018 openbaar durfde te maken terwijl ik in maart 2018 al gestart was.
Iets perfect willen doen kan ook nogal verlammend werken. Bij mij dan. Dus als ik vond dat een post niet perfect was, kwam deze niet online. Maar weet je wat het is? Wat ik perfect vind, ziet een ander misschien helemaal niet als perfect. Perfectie is perceptie zoals Marije dat altijd zo mooi benoemt.

Ratrace bloggerswereld

In 2018 heb ik gewoon steeds geschreven wat ik leuk vond om te delen. Maar ook ben ik gevoelsmatig een beetje meegegaan in “ratrace” van de bloggerswereld, van elke maand weer hogere bezoekersaantallen willen.

Voor hogere bezoekersaantallen, moet je vaak een artikel online zetten (en veel promoten enzo). En dat is het “probleem”. Ik probeerde de laatste tijd 3 artikelen per week te plaatsen, maar legde daarbij druk op mezelf wat alleen maar extra stress opleverde. Bovendien plande ik niet goed en bedacht ik me ineens de avond ervoor “oh jee, morgen moet er een artikel online staan”. Ik zou nog steeds graag 3 artikelen per week willen plaatsen (of meer), maar dan moet ik wel echt beter gaan plannen.

Ook in het promoten moet ik mijn weg nog een beetje vinden. Wanneer is het te weinig? Wanneer is het te veel en gaan mensen je irritant vinden?

Trots

Maar ik moet zeggen, ik ben toch een beetje trots op mezelf dat ik dit keer niet na 3 maanden bloggen het bijltje erbij neer heb gegooid. En dat ik de gedachte “wat zullen anderen er wel niet van denken” naast me neer heb kunnen leggen.

Ik heb een beetje uitgevonden wat ik leuk vind om over te schrijven en wat mij niet ligt. In 2018 was het bloggen een beetje verkennend en echt een hobby. Maar ik merk dat ik het echt leuk vind om te doen en misschien moet ik het één en ander wat serieuzer aan gaan pakken in 2019. Hoe en wat? Nog geen idee.

In 2019 zullen er sowieso wat kleine aanpassingen komen op mijn blog, maar daar ga ik nog even verder over brainstormen.

Hoe is het met jouw hobby gegaan in 2018?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *