2018 heeft nog maar 2 dagen en dus is het de tijd van de lijstjes. De top2000 is favoriet bij mij, bijgebracht door mijn vader. Het meerendeel van de liedjes ken ik niet of vaag (ik ben niet de grootste muziekliefhebber 😉 ) maar toch hoort het erbij. Dus staat de radio de hele dag aan en tel ik mee af naar het nieuwe jaar. Als ik dan hoor dat ze bij nummer 936 zijn vraag ik me af of er niet wat nummers zijn overgeslagen. Nu al over de helft heen?

Maar goed, ik heb ook lijstjes gemaakt. Eén van mijn meest gelezen blogs dit jaar, mijn #bestnine en een top 5 van de bloggers wiens blogs die ik graag lees.

Top 5 van mijn meest gelezen blogs dit jaar

  1. Veruit het meest gelezen is mijn blog over overgewicht en gelukkig zijn. Dit is een onderwerp waar ik jaren mee heb geworsteld en misschien nog wel wat meer over wil schrijven. Wie weet komt dat in 2019.
  2. Op nummer 2 staat de blog over dat ik vond dat de baby zich maar aan mij aan moest passen. Daar ben ik toch een beetje van teruggekomen ;-).
  3. De blog over het dorpje Ollolai werd ook heel goed gelezen. Ik ben inmiddels wel weer benieuwd hoe het nu met ze gaat.
  4. Het eerste deel van de serie “vliegen met een baby” was ook favoriet in 2018. Je leest hierin mijn ervaringen van onze 1e keer vliegen met de baby. We hadden gelijk een goede vuurdoop met 10 uur vliegen.
  5. En de laatste blog in de top 5 is de blog over mijn worsteling met een corrigerend badpak. Met het babyzwemmen heb ik nu gewoon mijn zwangerschapsbadpak aan, zit een stuk comfortabeler ;-).

#BestNine

Op Instagram heb ik het hele jaar door foto’s geplaatst. De ene keer plaats ik wat meer in mijn feed, de andere keer ben ik wat actiever met stories. Wil je me volgen op Instagram (dat zou ik echt heel erg leuk vinden), klik dan hier.

De onderstaande 9 foto’s zijn mijn meest gelikte foto’s dit jaar. Ik zie dat er ook een foto bij staat met hardloopschoenen, maar ik kan me niet heugen dat ik dat inderdaad gedaan heb dit jaar haha. Maar blijkbaar had ik na mijn zwangerschap ineens een ingeving. Die heeft helaas niet doorgezet 😉


Top 5 favoriete bloggers

Heerlijk vind ik het om andere blogs te lezen. Kop thee erbij, tablet op schoot en even lezen. Ik lees de blogs via Feedly. Een hele handige tool waar je allerlei websites kan toevoegen en je zo dus een heel fijn overzicht hebt van wie een nieuwe blog geplaatst heeft. Ik heb er ruim 70 die ik volg, maar heb lang niet altijd tijd om ze allemaal te lezen. Wel heb ik een aantal vaste blogs die ik altijd bekijk. Hier is mijn top 5 van mijn favoriete bloggers (in willekeurige volgorde).

  1. Het Zwitserleven. Een fijn leesbare, eerlijke blog over moederschap.
  2. Op The BiggerBlog doe ik altijd inspiratie op voor outfits met een maatje meer. Via haar heb ik leuke merken ontdekt en wordt mijn kledingkast steeds voller ;-).
  3. The Mommy Diaries is leuke moederblog met humor én ze schrijft ook verhalen, die in verschillende delen online komen. Super leuk!
  4. Papablogger. Tussen al die mamabloggers, zit er ook soms een papa tussen. Ontzettend leuk om ook een papa’s blik te lezen op zwangerschappen en baby’s.
  5. Alweer een nieuwe moeder blog. Ook weer een fijne nuchtere blog waar ze haar ervaringen deelt van moeder zijn van haar 2 kindjes (waaronder 1 met het syndroom van Down).

Ik had al gezegd dat ik niet aan voornemens doe, maar er komt er toch stiekem weer één bij. Ik wil vaker reageren op blogs van anderen want nu loopt communicatie over een blog vaak via Instagram. Eigenlijk hartstikke zonde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *