Gezonder leven

#Wandelkilometers2021 challenge | Update januari

wandelkilometers2021

In een vorige blog schreef ik dat ik een nieuw doel had voor 2021. Ik zou 300 kilometer gaan wandelen. Voor sommige misschien een makkie, voor mij een schop onder mijn kont. Hier geef ik een update over de eerste maand van 2021. Hoeveel heb ik in totaal gelopen in januari en heeft het mij al wat gebracht?

Lig ik op schema?

Ik heb in januari in totaal 27,7 km gelopen. Dit zijn dus de kilometers die ik echt bewust loop, in mijn eentje. De kilometers die ik op slakkentempo loop met de kinderen tel ik niet mee.

Om aan de 300 km te komen in één jaar, moet ik per maand gemiddeld 25km wandelen. Ik lig dus goed op schema!

Nou moet ik wel eerlijk toegeven dat de laatste twee weken de klad er een beetje in is gekomen. Ik had vrij genomen van werk dus ik had wat minder de behoefte om even los te komen van mijn werk en dat zie je dan gelijk terug in de hoeveelheid wandelingen. Oeps! Nou was het weer óók niet echt je van het. Maar goed, allemaal smoesjes, ik ga er weer gewoon tegenaan! En volgende week moet ik ook weer gewoon aan het werk, dus heb ik weer meer de behoefte om te “ontprikkelen”.

Waarom wandelen als je kan hardlopen? Ben je sneller klaar!

Als je mij twee jaar terug had gevraagd wat ik van wandelen vond, dan had ik je verteld dat ik het zooooooo saai vond. Het duurt een eeuwigheid voordat je ergens bent. Je kan beter gaan hardlopen, dan ben je er sneller. Vond ik. Niet dat ik dan vervolgens ging hardlopen ofzo hoor. Nee, liever lui dan moe ben ik.

Toen ik een depressie kreeg “moest” ik ook gaan wandelen. Dat zou goed zijn voor mijn hoofd. Ik werd er echter alleen maar chagrijiniger van. Ik kon er niet de rust in vinden, vond het mega saai en zag het nut er niet van in. Dus na twee pogingen was ik daar weer klaar mee (echt een doorzetter ben ik 😉 ).

Maar dat is nu veranderd!

Ik heb gemerkt dat ik nu wél de rust erin kan vinden. Mijn overvolle hoofd zal nooit leeg raken, maar het is wel meer op orde als ik heb gewandeld. Ik heb geen podcast meer nodig om de tijd of het rondje vol te maken, mijn gedachtes kan ik de vrije loop laten en aan het einde van het rondje is mijn hoofd iets meer opgeruimd. En zo niet, maak ik een groter rondje als ik daar de tijd voor heb.

Want tijd is nog wel een ding. Ik moet het echt inplannen anders kom ik er ‘s avonds achter dat ik nog niet gelopen heb en zul je net zien dat mijn man dan avonddienst heeft en ik dus niet ‘s avonds nog even een rondje kan lopen.

Hoe dan ook, de eerste #wandelkilometers2021 voor februari zijn alweer achter de rug en de volgende staan weer ingepland. Op naar de 300!