Ik ben dit jaar begonnen met een challenge van Madelon. Ik volg Madelon al een tijdje op Instagram waar ze (o.a.) haar reis deelt om op een normale manier gezonder te worden en af te vallen. Niet met een streng regime aan bewegen of een strak dieet, maar gewoon door na te denken wat ze eet en wat meer te bewegen. Je zou het bijna vergeten zijn door alle “verlies 10 kilo in 2 weken” of “in 30 dagen een blokjesbuik” programma’s maar het kan ook op een normale manier en dat bewijst Madelon. Ik vind haar een fijne inspiratie op Instagram en toen ze met de wandelkilometers2021 challenge kwam was ik van de partij. Het idee is simpel en heel laagdrempelig. Bedenk hoeveel kilometers je wilt wandelen in 2021 en dat ga je dan doen.

300 kilometer

Ik heb mijn doel gezet op 300 kilometer dit jaar. Ik heb een zittend beroep, werk thuis, heb een man met wisselende diensten en 2 kleine kinderen dus ik moet echt inplannen wanneer ik ga lopen. Dat inplannen mislukte nogal vaak in 2020 en ik hoop met deze wandelkilometers2021 challenge een beetje een stok achter de deur te hebben. Ik doe eigenlijk nooit aan goede voornemens (of nou ja, niet op 1 januari dan, normaal heb ik elke maandag wel een goed voornemen) maar dit jaar moet ik echt wel wat meer werken aan mijn gezondheid. Zowel mentaal als fysiek en laat wandelen daar nou perfect voor werken. Dus, hup schoenen aan en naar buiten!

Note to self: Niet lopen met de peuter

Op dit moment staat de teller op 5,7 kilometer. Het hadden er meer kunnen zijn, maar ik was zo “slim” geweest om een rondje in te plannen met mijn kinderen. Dat was geen goed plan. We deden 50 minuten over nog geen 400 meter. Elk steentje en elk blaadje moest bekeken worden door de peuter en mijn geduld werd meer en meer op de proef gesteld.

Dus, alleen lopen it is! Is ook eigenlijk wel beter voor mezelf, dan hoef ik even niet aan te staan. Kan ik mijn hoofd leegmaken volgens de geleerden. Al is mijn hoofd is geloof ik nog nooit leeg geweest maar we gaan een poging doen. En anders kan ik mooi een podcast luisteren.

5 Reacties

  1. Heel raar om een naamgenoot te lezen:p maar neem het van familie aan: ons hoofd is nooit leeg, maar door het lopen is die soms wat opgeruimder geworden 😉

  2. Wat een goed idee om zo een doel te stellen! Tip voor als je tijdens het wandelen uit je hoofd wilt komen: je focussen op je omgeving door 5 dingen te benoemen die je ziet, 4 die je hoort, 3 die je voelt, 2 die je ruikt en 1 die je proeft (of andere volgorde/andere getallen/andere selectie zintuigen). Maar een podcast op z’n tijd is ook heerlijk!

Reacties zijn gesloten.