Lieve Jasmijn,

Deze week was het dan zo ver. Je ging wennen op de dagopvang want ik ga volgende week weer beginnen met werken.

Woensdag bracht ik je weg. Je tas gevuld met een fles, voeding, reservekleding en een knuffel gingen we op pad. Bij binnenkomst keek je geïnteresseerd om je heen. Allemaal nieuwe gezichten, allemaal kleine kindjes, maar jij was toch wel echt de kleinste. De leidster begroette je en je gaf haar gelijk een grote glimlach. Nou dat kon niet mis gaan! Je ging lekker spelen in de box en tja toen moest ik toch afscheid van je gaan nemen. En als er íets is wat ik niet zo goed kan, is het wel afscheid nemen. Dus er kwamen wat tranen en ben toen maar snel weg gegaan.

De rest van de ochtend heb ik bij oma Rockanje doorgebracht voor wat afleiding. Zij kan lekker kletsen dus de ochtend was zo weer voorbij. Tussendoor kreeg ik wel een foto van jou doorgestuurd van de dagopvang. Je zat lekker aan de fles, maar ik kon aan je gezichtje zien dat je veel gehuild had.

Gelukkig was het alweer bijna tijd om je op te halen. Toen ik binnen kwam zat je rustig bij één van de leidsters op schoot en zat je lekker om je heen te kijken. Dat was een fijn gezicht na het zien van die foto.

De leidster vertelde dat je inderdaad gehuild had, je wou namelijk niet slapen. En daar was ik al bang voor. Jij wil namelijk alleen maar slapen in je eigen bed. En dan ook nog op een speciale manier. Op je buik, met je hoofd tegen de hoofdrand aan. Thuis heb ik je maar gelijk in bed gedaan en je was meteen in diepe slaap (om 3 kwartier later weer wakker te worden, dat dan weer wel).

Vrijdag dan herkansing. Ik kon helaas niet mee dus papa heeft jou weggebracht en opgehaald. Ik had van te voren in de app van de dagopvang precies uitgelegd hoe we jou hier in slaap kregen (alsof papa dat niet kon vertellen aan ze, maar over die “control issues” hebben we het wel een andere keer…) in de hoop dat je nu beter ging slapen.

Het eerste slaapje was geen succes hoorde ik later, maar bij het 2e slaapje hebben ze de trucs toegepast en toen ging je wel nog even huilen maar daarna heb je wel geslapen! Ik was zo blij dat te horen. Verder heb je de rest van de dag met de hydrofiele doek gespeeld die papa van huis had meegenomen. Thuis ben je elk speeltje na 10 minuten zat, maar daar heb je nog niet veel nodig om je te vermaken. Blijkbaar zijn alle nieuwe indrukken wel even voldoende.

Het wennen op de dagopvang is nu voorbij. Volgende week woensdag ga je een hele dag voor “het echie”. En hoewel ik dat erg spannend vind, heb ik er na vandaag wel vertrouwen in dat je daar je plekje ook wel gaat vinden. Aan de leidsters zal het in ieder geval niet liggen!

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *