Ik was eens een dag ziek. Het begon vorige week donderdag, of eigenlijk was de boosdoener al woensdag. Ik moest alleen eten en dan eet ik altijd iets makkelijks en vaak is dat dan pizza. Maar ik dacht, ik ga gezond doen, dus ik had een salade gemaakt. Als dressing pakte ik de yoghurtdressing uit de koelkast en eten maar…
Bah, ik word alweer misselijk als ik er aan denk.

Die dressing bleek dus over datum te zijn en daar ben ik me toch ziek van geworden! Mijn man had flash backs van mijn zwangerschap en was bang dat ik weer zwanger was maar nee, het was toch echt de dressing.

Maar goed, dan ben je dus ziek. In het tijdperk VB (voor baby) bleef ik dan de hele dag in bed, met als enige uitje de badkamer. Ik kon dan ook echt niets anders meer. Maar in het tijdperk NB (na baby) gaat dat natuurlijk niet. Want er is iemand die wil eten, die een luier verschoond moet hebben, die ook nog wel even wil spelen en die gewoon aandacht wil.

En dan kan je ineens meer dan je dacht in tijdperk VB. Dus tussen de toiletbezoeken door, raap je jezelf bij elkaar en zorg je voor je baby. Je speelt zelfs met je baby, ook al is het samen in bed in plaats van in de box en vermaak je je baby met selfies en Instastories. En ondertussen ben je niet alleen misselijk, je hebt ook een schuldgevoel omdat je vindt dat je niet alles kan geven aan je baby die dag.

Nee, ‘relaxed’ ziek zijn is er niet meer bij. Netflix op, series binge watchen, de hele dag niets doen. Dat is toch echt verleden tijd. Ziek zijn komt nu niet alleen maar met lichamelijke ongemakken, maar gaat ook gepaard met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een schuldgevoel.
Ook al vond ik het wel gezellig, samen in het grote bed, voortaan let ik wat beter op de houdbaarheidsdata.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *